Covesting is de eerste makkelijk toegankelijke manier van ‘copy traden’ binnen de cryptocurrency industrie. In 2017 werd het geïntroduceerd door Covesting en in 2021 is het de snelst groeiende manier om winstgevend te zijn in de cryptomarkt.

Onlangs werden nieuwe use case voor Covesting zijn token, genaamd COV, aangekondigd. De COV token wordt geïntegreerd in het programma van Covesting en zo hebben gebruikers toegang tot een reeks nieuwe voordelen.

Een van deze voordelen is de mogelijkheid voor strategiemanagers om de handelskosten op de Covesting-module tot wel 75% te verlagen. We bekijken hoe dit haalbaar is en gaan in op de andere COV-voordelen die zijn geïntroduceerd in de Covesting applicatie van PrimeXBT.

De recente lancering van COV Token Utilities

Onlangs werd bekend dat de COV token in de applicatie van Covesting zal worden gebruikt. Deze applicatie is toegankelijk via PrimeXBT en hier hebben de PrimeXBT gebruikers dus toegang tot de nieuw voordelen van de COV token. Ook wel een Utility Token genoemd omdat het kan worden gebruikt in een applicatie.

Het doel van de release van de nieuwe COV toepassing is om meerwaarde te bieden aan de COV-tokenhouders, gebruikers helpen om zo’n goed mogelijk tradingresultaat te behalen en om COV schaarser te maken.

Zowel lange termijn investeerders als gebruikers van de Covesting applicatie waren enthousiast over de release van de 4 nieuwe COV toepassingen. Het is een belangrijke stap voor de ontwikkeling van het project en een kans om toegang te krijgen tot een aantal aantrekkelijke voordelen.

Maar wat is Covesting precies? En hoe werkt het?

Covesting is ’s werelds eerste manier van copy trading (kopieerhandel) in cryptovaluta. Het werd in 2017 op de cryptomarkt geïntroduceerd met de lancering van het toonaangevende crypto copy trading handelsplatform, Covesting.io. In het eerste jaar zag het platform zo veel vraag naar copy trading dat het in staat was 18 miljoen dollar op te halen bij investeerders.

Het basisprincipe van Covesting is dat ervaren handelaren (de strategiemanagers) een eigen handelsstrategie samenstellen. Vervolgens voeren ze de trades uit via een peer-to-peer investeringsfonds. In zo’n fonds kunnen anderen makkelijk investeren en zo volgen zij uiteindelijk heel eenvoudig de trades van een ervaren handelaar.

Dit stelt gebruikers (ook wel ‘volgers’ genoemd) in staat om makkelijk en snel verschillende strategieën te vergelijken via de Covesting applicatie op PrimeXBT. Iemand kan zo eenvoudig bepalen welke strategie het beste bij zijn investeringsprofiel past. Daarna kan kapitaal met enkele klikken worden geïnvesteerd in een strategie.

Covesting applicatie op PrimeXBT

Van 2017 tot 2019 werkte Covesting.io aan de ontwikkeling van een reeks softwaretools om voor het eerst copy trading binnen crypto mogelijk te maken. In 2019 werd alleen aangekondigd dat Covesting.io ging samenwerken met PrimeXBT, ’s werelds grootste margehandelsplatform met meerdere activa. Covesting ging dus binnen het platform van PrimeXBT werken.

In april 2020 werd de bètaversie van PrimeXBT’s Covesting-module voor het eerst gelanceerd en geïntegreerd in PrimeXBT. Deze integratie liet gebruikers toe om te zien hoe Covesting werkt en gaf toegang tot alle tools die de applicatie biedt.

Na de bètafase van 4 maanden werd voor 1 miljoen dollar aan vermogen in verschillende fondsen gestort. We mogen van een succes spreken. De volledige versie van PrimeXBT’s Covesting app werd vervolgens in augustus 2020 uitgebracht.

Wat zijn de voordelen van de COV Token Utilities?

  • Volgers

Hogere succesvergoeding

Op het moment een winstgevende trade wordt gedaan door een manager is er sprake van een succesvergoeding. Deze vergoeding wordt verdeeld tussen de manager, de volger en het platform.

Wanneer een volger COV tokens heeft, krijgt hij een groter deel van de succesvergoeding. Zo kan je als volger eenvoudig de inkomsten uit de trading verhogen.

 

Geen 1% toegangskost

Het tweede voordeel van de COV token is dat gebruikers met tokens geen toegangskost voor een fonds hoeven te betalen. Normaal gesproken moeten volgers een fee van 1% betalen bij de eerste keer dat ze een fonds betreden.

Met name wanneer een volger vaak een fonds in- en uittreedt kan de fee van een procent een aanzienlijke impact op het resultaat hebben. Voor deze volgers heeft de COV token dus een belangrijk voordeel in huis.

  • Tokenhouders

COV token burnprogramma

Tot 50% van alle vergoedingen die via de Covesting applicatie worden gegenereerd wordt gereserveerd voor de ‘burn’ van COV tokens. De burn van tokens betekent dat deze COV tokens uit de circulatie worden gehaald. Hiermee creëert het Covesting team extra schaarste rond de COV token.

Dit voordeel biedt de COV tokenhouders, of het nu investeerders zijn voor de langere termijn of gebruikers van de applicatie, meer waarde naarmate ze de token langer in bezit houden.

  • Strategiemanagers

Verlaging handelskosten

Strategiemanagers in de Covesting app van PrimeXBT kunnen hun handelskosten met 25%, 50% of 75% verlagen.

Deze verlaging van de handelskosten is een aanzienlijk voordeel voor strategiemanagers en kan hen in staat stellen meer van de inkomsten te behouden die ze genereren wanneer ze de Covesting-module gebruiken.

Ten slotte

We zijn op het punt dat gebruikers van de Covesting-module van PrimeXBT kunnen genieten van verschillende voordelen die zijn geïntroduceerd en kunnen worden geactiveerd met de COV token.

Elk van deze COV token utilities biedt voordelen en kansen voor strategiemanagers en volgers. Daarnaast zorgen ze voor een schaarste mechanisme van de COV token.

Lees hier meer over Covesting, de Covesting applicatie van PrimeXBT en de nieuwe COV token voordelen.