Een tiencijferige bankrekening gaat verder dan champagne en kaviaar. Je dient namelijk ook nog een beetje te kunnen skiën. In 2015 waren er wereldwijd 2.473 miljardairs. Verrassend genoeg komen de meesten uit Europa, gevolgd door Azië en de Verenigde Staten. Los van het feit dat ze schathemeltje rijk zijn, hebben ze een aantal interessante overeenkomsten:
Het zijn geen professoren
Meer dan 70% heeft een hogere opleiding genoten, maar minder dan een kwart heeft een Masters. Amerikaanse opleidingen zijn het meest in trek, met duidelijke voorkeuren voor Harvard en Stanford.
Het geld komt niet van pappa en mamma
Het aantal miljardairs dat hun fortuin vergaarde via erfenissen is sinds 2014 gedaald. Tegelijkertijd steeg het aantal selfmade miljardairs. De meeste nieuwe miljardairs komen uit de technologiesector en hadden zeer succesvolle ondernemingen.
Ze geven terug, maar genieten altijd van hun dure hobby’s
Volgens het voorbeeld van boegbeelden Warren Buffet en Bill Gates, geeft meer dan 56% van de miljardairs geld weg in de vorm van filantropie. Tegelijkertijd wordt er niet minder om gereisd, of gevaren met privé-jachten. Miljardairs besteden hun geld ook graag aan kunst, politiek en allerlei verzamelingen.
Ze zijn getrouwd
Of dit uit liefde is of omdat scheiden nu eenmaal zeer kostbaar kan zijn, houden we in het midden. Feit is dat 85% van de miljardairs getrouwd is. Terwijl een kleine 7% gescheiden is. Saillant detail is dat de vrouwelijke miljardairs minder vaak zijn getrouwd. Slechts 66%, tegenover 88% van de gefortuneerde mannen.