Hoeveel geld is voldoende? Stel, je hebt €10.000 op je spaarrekening maar je vriend al €25.000. Je buurman heeft maar €5.000 gespaard. Heb je dan genoeg, te veel of te weinig? Veel hangt af van jouw leeftijd. Wanneer je jong bent, is het logisch dat je minder hebt. Maar hoeveel moet je dan sparen om op schema te blijven?

In het begin is het niet belangrijk hoeveel geld je bij elkaar gespaard hebt. Wanneer je jong bent is het vooral belangrijk hoeveel je van je inkomen kan sparen. Veel jongeren denken dat ze later wel meer zullen sparen wanneer ze meer gaan verdienen. Echter, bij meer inkomsten volgen dikwijls ook meer uitgaven. En dan ben je nog geen stap verder.

Je moet al jong beginnen met jezelf het juiste spaargedrag aan te leren. Wanneer je inkomsten stijgen en je kosten niet, zorgt dit voor een hefboom waar je nog veel plezier aan gaat beleven.

Er is gelukkig ook een simpele formule om te meten of je spaargedrag voldoende is.

20 – 30 jaar

Probeer 25% van je inkomen te sparen. M.a.w. bepek je uitgaven tot 75% van je inkomsten.

30 jaar

Je zou nu minstens 1 jaarsalaris gespaard moeten hebben: dit is inclusief pensioensparen, spaarrekening en beleggingen.

35 jaar

2 keer je jaarsalaris

40 jaar

3 keer je jaarsalaris

45 jaar

4 keer je jaarsalaris

50 jaar

5 keer je jaarsalaris

55 jaar

6 keer je jaarsalaris

60 jaar

7 keer je jaarsalaris

65 jaar

8 keer je jaarsalaris

Dit klinkt moeilijk, maar denk eraan: wie vroeg genoeg begint, kan het grote werk overlaten aan de beste vriend van zijn geld: samengestelde kapitalisatie. Naarmate je geld aan het werk zet, begint dat geld ook weer geld op te brengen. Op latere leeftijd wordt het zo zelfs gemakkelijker om een extra jaarsalaris te sparen.

Je moet er wel rekening mee houden dat je jaarsalaris omhoog gaat. Maar wie een goed spaargedrag heeft, zal dan ook meer kunnen sparen. Het hangt er allemaal vanaf hoe je het aanpakt.

Bron: CNBC

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.