Premie Rode Duivels Ten eerste willen we ons excuseren ten opzichte van onze Nederlandse lezers, de komende weken zullen geen pretje worden voor oranje. Maar de Rode Duivels treden wel nog eens aan op een EK en ze zijn zelfs schaduwfavoriet. Wat kunnen de Rode Duivels verdienen als ze Europees Kampioen worden? Eerst kijken we eens naar het prijzengeld van het Europees Kampioenschap voetbal. In het totaal doen er 24 landen mee (ten opzichte van 16 vroeger) en de UEFA trok het prijzengeld maar liefst met 50% op ten opzichte van het vorige EK in Oekraïne/Polen tot €301 miljoen. Het heeft dit te danken aan enkele lucratieve sponsordeals en ticketinkomsten door de extra matchen. Prijzengeld euro 2016 Het winnende team zal uiteraard het meeste geld opstrijken en de spelers van de Rode Duivels gaan, in geval van winst, met het grootste deel van deze premie lopen.

UEFA Euro 2016 prijzengeld

Om te beginnen krijgt elk deelnemend land een startpakket van €8 miljoen. Daarna is het afhankelijk van de prestatie van de ploeg:

# 1. Een gelijkspel brengt €500.000 op.

# 2. Winst in de groepswedstrijden levert €1 miljoen op.

# 3. Kwalificatie voor de 1/8e finale brengt nog eens €1,5 miljoen in de pot.

# 4. Kwalificatie voor de 1/4e finale: €2,5 miljoen extra.

# 5. De 4 halve finalisten krijgen elk €4 miljoen.

# 6. De verliezende finalist krijgt een troostprijs van €5 miljoen.

# 7. De Europese Kampioen krijgt een mooie cheque van €8 miljoen.

In het totaal kan de winnaar dus maximaal €27 miljoen opstrijken.

Premie Rode Duivels

De Rode Duivels spelen uiteraard voor de eer, maar financieel zullen ze er ook niet slechter van worden. Bij winst strijken de Belgische voetballers zelfs een historisch hoge premie op, maar liefst €704.000 (bruto) per speler. Dit is dubbel zoveel als bijvoorbeeld de spelers van regerend wereldkampioen Duitsland. Ter vergelijking, de verloren kwartfinale in Brazilië tegen Messi en Co leverde de spelers €350.000 (bruto) op. Ook de technische staf krijgt een bonus op basis van de prestaties van de voetballers. Maar de spelers gaan natuurlijk met het grootste deel van de koek lopen, zo’n €16,2 miljoen van de €27 miljoen in het beste geval. Foto: Yep