Barack Obama VS

Benieuwd hoeveel de President van de Verenigde Staten verdient? In een artikel op Business Insider is te lezen dat Obama momenteel $400.000 per jaar verdient en daarbij nog een onkostenvergoeding van jaarlijks $50.000 ontvangt. Dat is nog altijd beduidend meer dan onze leiders.

Geschiedenis

De eerste president van de Verenigde Staten, George Washington, verdiende $25.000 toen hij in het jaar 1789 de troon besteeg. Dat klinkt misschien niet veel, maar in die tijd was dat een enorm bedrag. De inflatiecalculator gaat slechts terug tot 1913. Zou Washington dat bedrag toen, bijna 125 jaar later,  hebben verdiend, dan zou dit nu een salaris vertegenwoordigen van zo’n $600.000. Kun je nagaan hoeveel dit zou zijn geweest in 1789!

Vanaf 1789 zijn er slechts vijf loonsverhogingen geweest. De laatste keer was in 2011 toen het Congres het salaris verdubbelde van $200.000 naar $400.000. Hiermee behoorde de President in één klap tot de best verdienende groep van 1%.

Extra’s

Overigens is salaris niet te verwarren met inkomen. In 2011 genoot Obama een inkomen van $790.000, onder andere te danken aan beleggingen en royalty’s van zijn uitgebrachte boeken. Net als veel werknemers heeft de president naast zijn salaris recht op vele extra’s. Deze zijn echter niet te vergelijken met de gemiddelde loonwerker.

Obama hoeft geen huur te betalen voor Het Witte Huis en hij wordt gratis rondgereden in de presidentiële limousine. Voor grotere afstanden heeft hij ook de beschikking tot Airforce One en Marine One.

Tot slot, wanneer zijn ambtstermijn erop zit, ontvangt hij nog altijd een jaarlijks pensioen van $200.000, gratis medische zorg en kan hij altijd beschikken over een kantoor.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!