(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,2 procent in het groen. Maandag eindigde de hoofdgraadmeter nog fractioneel hoger op 572,56 punten.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij verwacht een rustige handelsdag, met weinig bedrijfscijfers op de agenda. Wel wees Schutte op een nieuw verkoopadvies van Berenberg voor Ahold Delhaize, een dag voor de cijfers van de grootgrutter. “Maar Berenberg wijkt vaker af van de consensus”, aldus Schutte.

Europabreed zag de beleggingsadviseur cijfers van UniCredit en Commerzbank, die beter dan verwacht waren. “Dit kan de bankensector vandaag een opsteker geven”, aldus Schutte. De cijfers van Deutsche Post vielen volgens de beleggingsadviseur dan weer lager uit dan voorzien. “Verder zijn er vooralsnog weinig punten die de aandacht trekken.”

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Nederlandse consumentenprijzen in juli fors zijn gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De consumentenprijzen stegen in juli met 2,1 procent op jaarbasis, wat de sterkste stijging in bijna 5 jaar markeerde. Vanuit Duitsland komen er cijfers over de handelsbalans en industriële productie over juni. Ook de Franse handelsbalans over juni staat voor vandaag geagendeerd.

Wall Street sloot maandag in het groen. Vooral techbeurs Nasdaq lag er goed bij en sloot voor de vijfde handelsdag op rij hoger, wat sinds mei niet meer was gebeurd. Dit weekend schreef de Amerikaanse president Donald Trump op zijn Twitter dat Amerika aan de winnende hand is in het handelsconflict met China. Volgens Trump spendeert China fortuinen aan marketing en PR in een poging Amerikaanse politici bang te maken voor de plannen van de president. “We moeten volhouden! […] de importheffingen werken enorm goed.”

De Aziatische beurzen noteerden dinsdagochtend hoger, met een plus van 1,4 procent voor de Chinese Shanghai Composite en een winst van 0,6 procent voor de Japanse Nikkei. Daarmee herstelden de Chinese beurzen van verliezen op maandag, toen de aandelenmarkten rond de laagste niveaus van de afgelopen jaren koersten. Het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten heeft de beurzen in China geen goed gedaan. In Japan was de stemming eveneens positief, nadat SoftBank maandagavond met kwartaalcijfers kwam. Als gevolg maakte het aandeel een koerssprong van maar liefst 6,3 procent.

De september-future voor een vat ruwe olie sloot maandag 0,8 procent hoger, ofwel 0,52 dollar, op 69,01 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange. De olieprijzen profiteerden van een terugval van de Saoedische output en de dreiging van Iraanse sancties. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen tot 0,3 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1568. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1554 op de borden.

Bedrijfsnieuws

ABN AMRO kondigt woensdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers vermoedelijk een flink inkrimping van de zakenbank aan. Dit schreef De Financiële Telegraaf dinsdag op basis van bronnen.

Berenberg is begonnen met het volgen van Ahold Delhaize met een verkoopadvies en koersdoel van 18,20 euro. De analisten zijn van mening dat de grootgrutter vooralsnog te weinig investeert in de Amerikaanse activiteiten, waarbij de prijzen, winkelstandaarden en klanttevredenheid “significant” tekort schieten ten opzichte van concurrenten.

Retail Estates investeert in Belgisch Limburg in een aantal winkelpanden en emitteert daartoe nieuwe aandelen ter waarde van 2,31 miljoen euro.

De handelsvolumes van contante effecten op Euronext zijn in juli gedaald, hetgeen ook gold voor de handel in Exchange-Traded Funds, kortweg ETFs.

Vastned heeft maandag nabeurs bekend gemaakt dat na de slotdividenduitkering over 2017 en de interim-dividenduitkering 2018, de rechten van de houders van de converteerbare obligatieleningen die op 10 april 2019 aflopen, zijn aangepast in lijn met de condities en voorwaarden van de converteerbare obligatielening.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index won maandag 0,2 procent op 25.502,18 punten, de breder samengestelde S&P 500 index steeg 0,4 procent naar 2.850,40 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,6 procent duurder op 7.859,68 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.