(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteren ruim een half uur voor de openingsgong circa 0,5 procent in het groen. Vrijdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,3 procent in hoger op 534,09 punten.

Wall Street sloot vrijdag in het groen. In een halfjaarlijks rapport van de Federal Reserve aan het Amerikaanse congres viel te lezen dat de centrale bank vast houdt aan het geleidelijke tempo van renteverhogingen, maar de rente moet aan de lage kant blijven. In de notulen van de laatste rentevergadering van de Fed leek de centrale bank nog juist te hinten op een extra renteverhoging dit jaar.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend hoger. De Japanse Nikkei 225 steeg 1,2 procent tot 22.153,63 punten en de Chinese Shanghai Composite won 0,9 procent tot 3.320,04 punten.

Qua macro-economisch nieuws is het maandag rustig. Gedurende de middag verschijnen uit Amerika enkel cijfers over de huizenmarkt.

Olie noteerde maandag in het groen. Een april-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 63,73 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,2 procent steeg op 67,14 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2331. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag bewoog het muntpaar nog op 1,2304.

Bedrijfsnieuws

Zowel de Nederlandse bank NIBC als het distributiebedrijf B&S Group kondigde aan een beursgang op Euronext Amsterdam te ambiëren. NIBC is van plan alleen bestaande aandelen uit te geven, die nu nog in handen zijn van de Amerikaanse investeerder J.C. Flowers & Co. Circa 35 procent van de uitstaande aandelen zal via de beursgang worden aangeboden. De beursgang moet in de komende weken plaatsvinden en is nog afhankelijk van onder meer marktontwikkelingen.

Dat laatste geldt ook voor B&S Group. Wanneer duidelijk is wanneer de IPO plaats zal vinden maakt het bedrijf details bekend. Aandelen zullen worden aangeboden aan zowel institutionele als gewone beleggers. B&S is ook van plan dividend uit te keren, circa 40 tot 60 procent van de jaarresultaten.

PostNL maakte resultaten bekend en kondigde aan Pim Berendsen te willen aanstellen als CFO. Het postbedrijf heeft in het vierde kwartaal van 2017 een beter dan voorziene omzet geboekt, terwijl het contante bedrijfsresultaat iets lager dan verwacht uitviel. PostNL werd negatiever gestemd over de toekomst. Voor 2020 mikt het postbedrijf op een onderliggend bedrijfsresultaat van 230 miljoen tot 300 miljoen euro, waar er eerder nog werd uitgegaan van 310 miljoen tot 380 miljoen euro. PostNL wil extra kostenbesparingen van 40 miljoen euro doorvoeren op middellange termijn om sterkere volumedaling bij postbezorging in Nederland op te vangen.

ForFarmers heeft zijn aandeleninkoopprogramma afgerond. In totaal kocht veevoerbedrijf circa 6,4 miljoen aandelen op voor een totaalbedrag van krap 62,8 miljoen euro.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index steeg vrijdag 1,4 procent tot 25.309,99 punten, de S&P 500 won 1,6 procent tot 2.747,33, terwijl de Nasdaq 1,8 procent in het groen eindigde op 7.337,39 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.