Aziatische beurzen noteren in het groen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX index noteerden ongeveer een uur voor de beursgong krap een half procent in het groen.

De AEX bleef woensdag nog dichtbij huis, met een winst van 0,2 procent op een slotstand van 890,24 punten. 

De meeste Europese beurzen kleurden woensdag groen, na de stijgingen op Wall Street van dinsdagavond, toen de Amerikaanse producentenprijzen de hoop voedden op verder dalende inflatiecijfers, die de weg kunnen vrijmaken voor renteverlagingen door de Fed.

Woensdag bleken inderdaad de Amerikaanse consumentenprijzen afgelopen maand iets minder hard te zijn gestegen, met 2,9 procent tegen 3,0 procent in juni. De kerninflatie, zonder volatiele prijzen voor energie en voeding, bleef stabiel.

Beleggers hopen nu dat in de VS de weg is vrijgemaakt voor rentedalingen, en een zware recessie kan worden vermeden. 

“De data van woensdag hebben de markten ervan overtuigd dat ze in september en december een renteverlaging zullen krijgen”, zei econoom Paul Ashworth van Capital Economics. Op Wall Street koerste hoofdgraadmeter S&P 500 woensdagavond 0,4 procent hoger.

In Europa lijkt een zachte landing voor Duitsland in ieder geval niet in de maak, stelde zakenbank Edmond de Rothschild, wijzend op de laatste cijfers van woensdag van conjunctuurindicator ZEW-index. “De huidige situatie in het land is erg beroerd, terwijl de verwachtingen eveneens niet rooskleurig zijn.”

Eerder op de dag bleek de industriële productie van de eurozone in juni met 0,1 procent te zijn gedaald, na een daling van 0,9 procent in mei. Er werd door economen gerekend op een herstel van 0,6 procent. In plaats daarvan bleek de daling in mei sterker te zijn geweest dan de eerder gemelde daling van 0,6 procent.  

Ook steeg de inflatie in Frankrijk van 2,2 procent in juni naar 2,3 procent in juli, zoals al was gebleken uit voorlopige cijfers, terwijl de Britse inflatie van 2,0 naar 2,2 procent steeg.

De Aziatische beurzen koersten vanochtend hoger, met als koplopers de beurzen in Tokio, Seoel en Shanghai met winsten van grofweg een procent. 

De groei van de Japanse economie in het afgelopen kwartaal kwam uit op 0,8 procent, waar werd gerekend op een groei van slechts 0,5 procent. Ook de Chinese consumentenbestedingen in juli vielen hoger uit dan voorzien. 

De Amerikaanse olie-future noteerde daarnaast donderdagavond in New York krap een procent lager op 76,25 dollar per vat. 

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor de vrijgave van de importprijzen in de VS, de Amerikaanse industriële productie in juli en de Empire State index in augustus. 

Bedrijfsnieuws

Adyen realiseerde in de eerste helft van dit jaar fors hogere volumes en omzetten. Het verwerkte betaalvolume kwam uit op 619,5 miljard euro, goed voor een groei op jaarbasis van 45 procent. Analisten die bijdroegen aan de consensus mikten vooraf op 621 miljard euro.

NN Group genereerde in de eerste helft van 2024 959 miljoen euro aan kapitaal, wat licht lager was dan de 997 miljoen euro een jaar eerder. Het resultaat is wel beter dan de 899 miljoen euro die analisten in doorsnee voorspelden. De nettowinst bedroeg 648 miljoen euro tegen 586 miljoen euro een jaar eerder. De solvabiliteit daalde van 197 procent eind 2023 tot 192 procent eind juni.

Fastned realiseerde in de eerste helft van 2024 een sterke omzetgroei, maar leed onder de streep wel verlies.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index steeg woensdag 00,4 procent tot 5.455,21 punten, de Dow Jones index won  0,6 procent op 40.008,39 punten en de Nasdaq sloot vlak op 17.192,60 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.