Dividend - Hoog Dividend

Dividend Rapport – Oktober 2014: Dividend oliesector (+ 17 %)

Beleggen Dividend Dividend Hoog

De olieprijs staat al enkele maanden onder druk en daalde van meer dan $ 110 per vat naar ongeveer $ 80 per vat. Energieaandelen waren bij de beste van de klas in de eerste jaarhelft, maar hebben de laatste weken een ware slachtpartij achter de rug. Dit zorgt voor de nodige en onverwachte opportuniteiten.

In dit 2e tussentijdse rapport bespreken we 2 aandelen uit de sector van de Offshore Drillers, vooral deze sector werd getroffen.

  • Het eerste aandeel is een ervaren speler met een zeer sterke positie in de Jack-Ups waar u momenteel een dividendrendement van 8 % voor krijgt
  • Het tweede aandeel is een jonge, meer speculatieve speler die vooral sterk staat in Ultra Deep Water drilling waar u momenteel een dividendrendement van 17 % voor krijgt.

Beide bedrijven hebben de nodige troeven en uitdagingen, maar de markt lijkt eerder uit te gaan van een worst-case scenario. Het ideale moment omĀ een stevig dividend binnen te halen en daarna het negatieve sentiment uit te zweten. Je wordt als het ware betaald om te wachten op het herstel.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.