Dividend - Hoog Dividend

Hoog Dividend Rapport – Juli 2023

Deze maand voegen we een absolute dividendtopper toe aan het voorbeeldportfolio. Het dividendrendement bedraagt momenteel ruim +14%! Daarnaast wordt het ook nog eens per maand uitgekeerd. Uiteraard gaat zo’n hoog dividendrendement gepaard met risico’s. Deze zijn echter van tijdelijke aard.

Dit bedrijf betreft namelijk een mREIT. Dit is een vastgoedfonds wat niet de panden, maar de bijbehorende hypotheken bezit. Dit portfolio van financieringen is, vergelijkbaar met obligaties, erg gevoelig voor de ontwikkelingen in de marktrente.

Met deze belegging spelen we dan ook in op een normalisatie van de marktrente. Iets wat we voor de komende kwartalen verwachten. Ondertussen is het genieten van het zeer hoge dividend. Naast dit nieuwe aandeel lees je deze maand een update van twee andere posities.

Bij de BDC zien we toegenomen risico’s. Na jarenlange ondermaatse prestaties sluiten we de positie. Dankzij het riante dividend alsnog met een mooi totaalrendement. De chemiegigant blijft ondertussen goed presteren, maar is erg afhankelijk van de bewegingen in deze cyclische sector. Toch zien we hier een koopkans.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.