Dividend - Hoog Dividend

Hoog Dividend Rapport – November 2022

In een poging om de inflatie te beteugelen verhoogde de FED de rente opnieuw met 0,75%, zoals verwacht. Het commentaar van de FED bij deze verhoging was niet positief. De arbeidsmarkt in de VS blijft sterk, en dat werkt de doelstellingen van de FED tegen.

Deze sterke arbeidsmarkt blijkt ook uit het banenrapport van oktober. In de VS kwamen er 261.000 banen bij. De herziening van september kwam uit op een groei van 315.000 banen.

Ondertussen blijft Europa kampen met een energiecrisis. De zachte herfst en goed gevulde voorraden voorkomen problemen op korte termijn, maar 2023 belooft een zwaar jaar te worden. Daar spelen we met de twee aandelen uit dit maandrapport op in.

We tippen een nieuwe positie, waarbij het bedrijf net begonnen is met het teruggeven van kapitaal aan de aandeelhouders. Het dividendrendement is met ruim 6% al aantrekkelijk, bovendien voorzien we op termijn nog een flinke groei van dit dividend. Daarnaast geven we een update van een oliemaatschappij waarbij het dividendrendement nu boven de 50% (nee, dat is geen tikfout) uitkomt.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.