(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat vrijdag een hogere opening tegemoet. De future op de AEX noteerde krap een uur voor de openingsgong 0,6 procent in het groen.

Beleggers zullen positief reageren op geluiden vanuit de Federal Reserve over een eventuele renteverlaging.

“Wanneer je maar een beperkte hoeveelheid stimulering tot je beschikking hebt, dan betaalt het uit om snel te handelen met een renteverlaging bij de eerste tekenen van economische malaise”, zei de voorzitter van de New York Fed John Williams donderdagavond. 

Volgens een woordvoerder van de Fed moet de speech van Williams niet worden gezien als een voorbode voor een renteverlaging, maar was het een “academische speech over 20 jaar onderzoek”.

Beleggers interpreteerden de woorden van de centraal bankier wel degelijk als een voorbode. De kans dat de Fed bij de komende rentevergadering de rente met 50 basispunten verlaagt, werd direct een stuk hoger ingeschat.

De macro-economische agenda is vrijdag aan de magere kant. De Japanse inflatie bleek vannacht in juni een pas op de plaats te hebben gemaakt. De consumentenprijzen stegen met 0,7 procent op jaarbasis. Inmiddels bleek ook dat de Duitse producentenprijzen in juni stegen, maar wel in een lager tempo dan in mei.

Verder staat vanochtend nog de lopende rekening van de eurozone op de rol en het Amerikaanse consumentenvertrouwen volgt vanmiddag.

Ook qua bedrijfscijfers is het rustig in Europa. In de VS komen American Express, BlackRock en Manpower met resultaten. Die laatste kan mogelijk voor beweging in het aandeel Randstad zorgen.

De euro/dollar handelde vrijdag op 1,1259. Olie werd een procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Voorbeurs kregen beleggers kwartaalcijfers van Accell en Wessanen gepresenteerd, terwijl Beter Bed een waiver van de bankconvenanten aankondigde en daarbij ook een omzetcijfer gaf.

Accell Group heeft in de eerste zes maanden meer omzet en winst geboekt. De fietsenfabrikant voorziet voor 2019 nog altijd een verdere stijging van zowel omzet als EBIT. 

Wessanen heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet en winst geboekt. Voor 2019 voorziet Wessanen nog altijd een lage tot gematigde groei van de eigen merken. Daarnaast rekent het bedrijf op een verdere krimp van de private labels. Het voedingsbedrijf verwacht een EBITE in een bandbreedte van 8 tot 9 procent van de omzet. 

Beter Bed is een waiver overeengekomen met zijn banken voor de afgesproken convenanten.De nieuwe convenanten zullen per 30 september dit jaar van kracht worden en gelden tot 30 juni 2020. Ook meldde Beter Bed dat het in het tweede kwartaal een omzet van 88,6 miljoen euro boekte, een afname van 1,1 procent op jaarbasis. Op vergelijkbare basis groeide de omzet met 2,4 procent.

Verder kan IMCD mogelijk in beweging komen. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees op een koopaanbeveling van Kepler Cheuvreux.

Slotstanden Wall Street

De S&P500 index eindigde donderdag 0,4 procent hoger op 2.995,11 punten. De Dow Jones index sloot vlak op 27.222,97 punten en de Nasdaq eindigde 0,3 procent hoger op 8.207,24 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.