Vat olie

De oliemarkt heeft het de afgelopen weken niet bepaald gemakkelijk gehad. Als reactie op de verhoogde Saoedische en Amerikaanse olieproductie moest het ‘zwarte goud’ flink terrein inleveren. Dit weekend zullen de OPEC-landen bijeen komen om te overleggen hoe ze een einde kunnen maken aan de volatiliteit op de oliemarkt.

Dat de prijsdaling van de olieprijs een bijzonder fenomeen is, blijkt uit het feit dat de prijs van een vat ruwe olie recent voor het eerst in 3 maanden tijd onder de grens van 50 dollar wist te komen. Deze gebeurtenis werd vervolgens diverse malen groot uitgelicht in het nieuws.

Deze steunlijn is enorm belangrijk voor de oliemarkt

olieprijs-stuenlijn

Volgens de technische analisten van Blackwell Global moeten de ‘koopjesjagers’ nu in actie komen. Op de bovenstaande grafiek is namelijk te zien dat de olieprijs vooralsnog een belangrijke steunlijn respecteert. Zolang deze steunlijn in leven blijft, zou er een aanzienlijke herstelbeweging kunnen gaan plaatsvinden. Ook de meeste technische indicatoren zijn immers op korte termijn in een oververkochte situatie terecht gekomen.

Voor beleggers kan deze grafiek een belangrijk houvast zijn. De keerzijde van dit verhaal komt immers ook mooi in deze grafiek tot uiting. Op het moment dat de olieprijs immers de steunlijn weet te breken, zal de verkoopdruk verder toenemen.

De kans is dus groot dat de OPEC-vergadering van dit weekend de richting van de olieprijs zal gaan bepalen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>