Rally Amerikaanse aandelen

Sinds november 2016 is er sprake van een rally op de aandelenmarkten. Onder de beleggers staat deze rally bekend als de ‘Trump-Rally’. Dankzij de beloftes van de nieuwe president van Amerika zijn de beleggers in een euforische stemming terecht gekomen. Op dit moment wordt elke correctie aangegrepen om koopposities in te nemen.

Toch is er ook nog een handjevol beleggers dat zich steeds meer zorgen begint te maken over deze rally. Gezien de hoge waarderingen zijn de meeste aandelen immers op dit moment zwaar overgewaardeerd. Ondanks dit, denkt analist Jakob Christensen dat de beleggers getrakteerd kunnen worden op een vervolg van deze sterke rally.

“Trump-Rally kan een vervolg krijgen”

rally-trump

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Danske Bank, is te zien dat de Dow Jones index de afgelopen maanden flink in waarde is gestegen. Volgens Christensen kan deze rally een vervolg gaan krijgen als gevolg van de economische hervormingen die op het programma staan.

De verwachting is dat Trump binnenkort meer informatie zal gaan geven over de plannen die hij wil gaan uitvoeren. Met name het belastingplan kan er voor gaan zorgen dat de beleggers nog optimistischer worden. Volgens hem is het ‘Trump-effect’ nog niet uitgewerkt.