daling-crash

Het technische team van zakenbank HSBC heeft recent laten weten dat het rekening houdt met een flinke beursdaling. Ook deze zakenbank laat naast Citigroup weten dat de huidige marktbewegingen wel erg veel lijken op die van het jaar 1987. Daarnaast zijn er een aantal technische patronen zichtbaar geworden die waarschuwen voor een beursdaling.

Als technisch analist ga je er vanuit dat al het nieuws al in de koers verwerkt zit. Met andere woorden betekent dit dat een technisch analist zich niet mag beroepen op de ‘bijzondere gebeurtenissen’. Murray Gunn, hoofd van de technische afdeling bij HSBC Bank, heeft laten weten dat hun systeem recent een rood waarschuwingssignaal heeft afgegeven.

HSBC Bank waarschuwt voor een flinke beursdaling

hsbc-daling

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van HSBC Bank, is te zien dat de Dow Jones index te maken heeft met een zogenoemd ‘hoofd-en-schouderpatroon’. Binnen de technische wereld duidt dit op een sterke kans op een top. Daarnaast bewegen we weer onder het hoogtepunt van het jaar 2015.

HSBC Bank laat weten dat het luik pas echt open gaat op het moment dat de Dow Jones index onder de bodem van 17.992 punten terecht komt. Voor de S&P 500 index bedraagt dit het niveau van 2.116 puntenAangezien het feit dat we gisteren onder deze niveaus zijn gedoken, moeten we de komende tijd rekening houden met de nodige beurszwakte.