nooduitgang Zakenbank HSBC heeft laten weten dat de beleggers tot nu toe dit jaar al voor 129 miljard dollar aan Europese aandelen hebben gedumpt. Dit is de hoogste jaarlijkse uitstroom sinds de start van de data in het jaar 2007. hsbc-1 Analisten Amit Shrivastava, Robert Parkes en Eshan Raka, van HSBC bank, laten weten dat de huidige situatie behoorlijk zorgwekkend is. Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat sinds maart dit jaar al sprake is van een uitstroom aan Duitse en Britse aandelen. Deze uitstroom is de afgelopen maanden in een versnelling terecht gekomen en de uitslag van het EU-referendum maakt de situatie er niet bepaald beter op.

HSBC waarschuwt voor meer kapitaaluitstroom aan Europese aandelen

hsbc-2 Op de bovenstaande staafgrafiek kunnen we zien waar een groot gedeelte van het vrijgekomen geld naar toestroomt. Beleggers hebben duidelijk weinig vertrouwen in de toekomst van de aandelenmarkten, want een groot gedeelte van het geld stroomt naar de obligatiemarkt. De analisten van HSBC bank zijn van mening dat de kans groot is dat de uitstroom aan Europese aandelen ook in de nabije toekomst zal gaan aanhouden. Europese bedrijven gaan een onzekere tijd tegemoet waarin bekend zal worden hoe de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie er ongeveer uit gaat zien. Die onzekerheid zal volgens HSBC bank leiden tot onzekerheid onder de beleggers.  

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger