huizenmarkt

In het jaar 2008 werd de wereld geconfronteerd met de grootste mondiale crisis uit de totale geschiedenis. Door de globalisering wisten de Amerikaanse rommelhypotheken ook onrust te geven in de rest van de wereld. Die zogenoemde rommelhypotheken werden immers verpakt en verhandeld op de wereldwijde markten.

Met name de huizenprijzen kregen een flinke domper te verwerken tijdens de financiële crisis. Als gevolg van de oververhitting binnen de huizenmarkt waren de huizenprijzen in de jaren voor het uitbreken van de crisis gestegen naar ongekende hoogten. In sommige landen bewegen de huizenprijzen op dit moment nog steeds onder de niveaus van het jaar 2008.

Huizenmarktcrisis niet meer voelbaar in het Verenigd Koninkrijk

huizenmarktcrisis-britten

De meeste Britten zijn de rampzalige crisis gelukkig weer vergeten. Ten minste, hun huizen staan op dit moment niet meer onder water. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, is namelijk te zien dat de huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk de afgelopen jaren een imposante herstelbeweging hebben doorgemaakt.

Op dit moment kost het gemiddelde huis in het Verenigd Koninkrijk bijna 220.000 pond en in het jaar 2008 bedroeg dit nog ongeveer 190.000 pond. Veel andere huizenbezitters in andere Westerse landen zullen met jaloezie naar de Britse huizenmarktcijfers kijken.