Huis kopen - wat moet je doen

De Amerikaanse huizenprijzen zitten de afgelopen jaren behoorlijk in de lift. Sinds het jaar 2012 is het echte herstel binnen de Amerikaanse huizenmarkt op stoom geraakt en tot op heden is die trend niet in verval geraakt.

De stijgende huizenprijzen zijn voor een deel te danken aan het herstel binnen de Amerikaanse economie, maar ook voor een groot deel aan het stimuleringsbeleid van de Fed. De Amerikaanse centrale bank heeft de afgelopen jaren de rente verlaagd naar historisch lage niveaus, en dat heeft uiteraard ook invloed gehad op de hypotheekrente.

Amerikaanse huizenprijzen stijgen al sinds het jaar 2012

Als gevolg van deze lage hypotheekrente is het voor de Amerikaanse burger interessanter geworden om een hypotheek af te sluiten. Daarnaast heeft de groeiende Amerikaanse economie er voor weten te zorgen dat ook de werkzekerheid toenam. Met andere woorden, de Amerikanen konden weer sneller bij de bank aankloppen voor een hypotheek.

huizenprijzen-vs

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Attom Data Solutions, is te zien dat de Amerikaanse huizenprijzen al sinds het jaar 2012 in de lift zitten. Ook de meest recente macrocijfers tonen aan dat de stijging bij de huizenprijzen nog niet ten einde is gekomen. De Amerikaanse huizenmarkt beweegt zelfs weer rond het niveau van voor de financiële crisis!