Succesvolle mensen voor slapen Als je niet weet hoe je geld kan verdienen in je slaap, zal je werken tot je sterft. De meeste rijke mensen wedden niet op 1 paard en zorgen voor verschillende inkomstenbronnen. Het magische getal blijkt 3 te zijn. Een passief inkomen is dus een must om je vermogen te vergroten. Een extra inkomen moet niet altijd komen uit een extra parttime job, je kan er ook voor kiezen om een passief inkomen op te bouwen. Dit zijn 6 mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat ook jij geld verdient in je slaap.

Beleg in een indexfonds

ETF port juni 2016 Geld beleggen is altijd een goed idee op lange termijn. Maar niet iedereen kan constant bezig zijn met de opvolging van zijn/haar portefeuille. Wie een indexfonds koopt – van de S&P 500, de AEX of internationale aandelen bijvoorbeeld – surft automatisch mee met de prestatie van de beste aandelen. Let wel op de kosten, maar voor de rest werkt je geld voor jou.

Maak video’s voor YouTube

YouTube De markt voor visuele content groeit enorm. Je kan video’s maken voor YouTube in het gebied dat jou het beste ligt: muziek, comedy, opinies, … daar kan je een Google AdSense aan koppelen waardoor er advertenties over je video’s komen. Iedere keer iemand op de advertentie klikt, verdien je geld. Het moeilijkste is enkel video’s maken die massaal bekeken worden.

Affiliate marketing

Affiliate marketing Diegene die een eigen blog of website hebben, kunnen producten aanbieden waarbij ze een percentage als commissie krijgen. Er zijn duizenden bedrijven die deze verkoop van producten op andere sites promoten. Zorg er wel voor dat het product relevant is voor je eigen website/blog.

Verkoop je foto’s

iPhone foto's Ben je een amateurfotograaf en kan je mooie foto’s maken? Er zijn websites die foto’s kopen voor hun platform zoals  Shutterstock en iStockphoto. Soms bieden ze zelfs een deel van de opbrengst iedere keer je foto over de toonbank gaat. Een enkele foto kan je zo al een constante stoom aan inkomsten bezorgen.

Dividendaandelen

Dividendgroei Een portefeuille dividendaandelen zorgt ook voor een stroom aan inkomsten. Er zijn bedrijven die al tientallen jaren op rij een dividend uitkeren, zo kan je de grillen van de markt overleven. Leg de focus op inkomen en niet op kapitaalwinst. Wanneer je met de opbrengsten opnieuw dividendaandelen koopt, stijgen je inkomsten omdat je dan dividend op je dividend ontvangt.

Koop een blog

Investing-blog Veel blogs genereren inkomsten via Google Adsense. Dit zorgt voor een constante stroom aan inkomsten. Algemeen worden blogs verkocht voor 24 keer de maandelijkse opbrengst. Dit wil dus zeggen dat je na 2 jaar volledige winst draait. Een blog die €250 per maand opbrengt, kost dus zo’n €3.000 maar brengt ieder jaar €1.500. Zelfs oudere blogs kunnen nog steeds geld opbrengen met enkele populaire artikels.

Maak een app

fintech-apps Hoeveel apps bestaan er niet voor Android of in de Apple Store? Er zijn honderden miljoenen smartphones over heel de wereld met tientallen apps. Mensen downloaden apps als nooit tevoren. Wie kan programmeren kan zijn eigen app ontwikkelen en de royalties stromen binnen. Weet je niet hoe je moet programmeren? Geen erg, lees dit even  “How I Made $19,000 on the App Store While Learning to Code.” of huur iemand die je ideeën kan omzetten in een populaire applicatie.