(ABM FN-Dow Jones) Het Internationaal Energieagentschap heeft zijn prognoses voor 2020 voor de olievraag verlaagd. Dit bleek donderdag uit het maandelijkse olierapport van het energieagentschap.

Het IEA raamt de daling in de wereldwijde vraag naar olie voor dit jaar nu op 8,1 miljoen vaten per dag, tegen 7,9 miljoen vaten per dag in het rapport van een maand eerder. Het is voor het eerst in maanden dat het agentschap zich negatiever toont.

In juni werd ook al rekening gehouden met een afname van 8,1 miljoen vaten per dag.

Volgens het agentschap is er sprake van minder herstel in transport en verder een aanhoudend hoog aantal besmettingen met corona wereldwijd. Dit raakt vooral het luchtvaarttransport dat volgens de IEA in juli op een eenderde van zijn normale niveau in die maand opereerde.

In juli nam de olieproductie met 2,5 miljoen vaten per dag toe, nadat Saoedi-Arabië zijn vrijwillige productiebeperking beëindigde van 1 miljoen vaten per dag. Daarnaast produceerden de Verenigde Arabische Emiraten meer dan afgesproken en toonde de Amerikaanse productie een eerste herstel.

In juni overtrof de vraag naar olie nog het aanbod ervan en het agentschap verwacht dat dit het beeld blijft voor de rest van dit jaar, waarbij het vooral risico’s aan de onderkant ziet.  

Olie noteerde donderdag licht lager. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 0,1 procent in het rood op 42,63 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 45,36 dollar werd betaald, een daling van 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.