(ABM FN-Dow Jones) De vraag naar olie in 2019 groeit vermoedelijk in een stabiel tempo. Dit schreef het Internationaal Energieagentschap (IEA) woensdag in zijn maandrapport over de oliemarkt.

Net als in januari rekent het IEA op een groei van de olievraag met 1,4 miljoen vaten per dag. “Dit wordt ondersteund door lagere olieprijzen en de start van petrochemische projecten in China en de Verenigde Staten”, aldus de energiewaakhond.

Maar, zo waarschuwt het IEA, “De mondiale groeivertraging zal opwaarts potentieel [voor de groeivraag] beperken.”

Dinsdag kwam de OPEC al met zijn maandrapport, waaruit bleek dat de output van het kartel in januari is gedaald. Dat werd woensdag door het IEA bevestigd. Volgens het agentschap daalde de productie de OPEC in januari met 930.000 vaten per dag naar 30,83 miljoen vaten per dag, wat het laagste niveau in bijna vier jaar markeert.

De OPEC sprak in zijn eigen maandrapport dinsdag van een daling met bijna 800.000 vaten per dag tot een totaal van 30,81 miljoen vaten per dag.

De olieprijs steeg woensdag circa een procent. Een vat West Texas Intermediate kostte 53,66 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.