Het einde van 2017 is alweer bijna in zicht. En de beurzen sluiten daarmee een ijzersterk jaar af. Voor beleggers natuurlijk de vraag: gaan we in 2017 ook zo sterk afsluiten? Behoort een eindejaarsrally tot de mogelijkheden? We vragen het vandaag aan het team dat dit hele jaar zo’n beetje iedere daling en stijging al goed heeft voorspeld….

In juli dit jaar, stuurden de analisten van het Technische Analyse Rapport een analyse uit waarin werd gewaarschuwd voor een dipje. De boodschap was luid en duidelijk: we gaan niet een paar procent corrigeren en dat biedt een koopkans.

Op onderstaande grafiek, ziet u direct hoe dat zich heeft vertaald naar het meest kansrijke longmoment van dit jaar.

Nu hebben we onze collega’s eens gevraagd om te kijken naar de kansen voor een eindejaarsrally, en wellicht een handelstip.

Normaliter is dit soort informatie enkel beschikbaar voor betalende abonnees, maar met oog op Sinterklaas en Kerstmis, presenteren onze analisten vandaag een analyse (en kooptip) speciaal voor de (gratis) lezers van SlimBeleggen.com.

Een eindejaarsrally? Die gaat er komen!

Als technisch analist kijk je altijd naar patronen in grafieken. Dat kunnen koersformaties zijn, maar het kan ook een soortgelijk koersverloop zijn. Met andere woorden: bewegingen (of een cyclus, zoals TA’ers dat vaak noemen) herhalen zich.

Neem bijvoorbeeld deze grafiek uit 2013:

We zien daar een heel sterk jaar, waarbij de dipjes beperkt bleven. Over het algemeen werd 2013 gekenmerkt door een jaar met veel koopinteresse.

Kijk dan nu even naar de grafiek, vier jaar later. In 2017, zien we eenzelfde patroon. Ook dit jaar is gekenmerkt door dominante koopinteresse van beleggers.

Als je goed kijkt naar 2017 versus 2013, dan valt natuurlijk wel op dat de bewegingen in 2017 wat ‘extremer’ zijn dan in 2013.

De meer extreme bewegingen kan bijvoorbeeld komen omdat er nu veel meer geld in de markten rondcirculeert. Daardoor zullen bewegingen automatisch wat extremer worden als er wat beweging komt.

Een trein met volle bepakking stopt immers wat minder snel dan een trein die leeg is. Daarom zie je in 2017 net wat grotere dipjes en net wat langere rally’s.

Nu is de grafiek uit 2013 van belang, omdat wij die als roadmap hebben genomen voor de bewegingen in 2017. Daarom wisten precies op de bodem aan te geven om weer te kopen, en komt ook de huidige periode van consolidatie niet als een verrassing.

En als we dan kijken naar de periode in november in 2013, dan wordt duidelijk dat er eerst wat consolidatie optrad, om daarna direct in een hogere versnelling richting het eindejaarsfeestje te knallen.

Precies, wat wij verwachten voor eind 2017.

Zo speel je er op in:

Wij hebben zelf onze abonnees aangeraden om precies op de bodem in augustus dit jaar, long te gaan op de S&P 500. Dit kan bijvoorbeeld middels de S&P 500 ETF (SPY). Dat kan nu natuurlijk weer.

Maar, het nadeel van de S&P 500 ETF (SPY) is dat deze tracker de bewegingen van de S&P 500 volgt zonder een hefboom. Hierdoor moet je al snel met grote bedragen spelen, om leuk te profiteren.

Zo verwachten wij dat er bij de S&P 500, nog zo’n 3 tot 5% kan worden gestegen richting het eindejaar. Dat is natuurlijk niet slecht, maar met een bedrag van 2.000 euro, kan je daar net een halve kalkoen voor kopen.

Daarom zou je eens kunnen kijken naar een BEST Turbo (die worden uitgegeven door Commerzbank). In dit geval, zouden wij de BEST Turbo aanraden op de S&P 500 met een stoploss-niveau van 2.400 punten. Deze heeft nu een hefboom van 12,40.

Dat wil zeggen dat als de S&P 500 stijgt met 1% stijgt, de BEST Turbo met 12,4 keer zo hard beweegt. Bij een daling geldt natuurlijk hetzelfde. Voor meer informatie over deze BEST Turbo, klik hier. 

Als we dan rekenen met de verwachte stijging van 3 tot 5%, kan er met deze BEST Turbo tussen de 38 tot 63% worden gescoord. Een zeer mooi kerstrendement. De stoploss van deze BEST Turbo ligt op 2.400 punten, dat is ruim onder de rode ingetekende lijn in onze grafiek en geeft dus veel speelruimte. Door deze stoploss blijft het eventuele verlies beperkt. Een eerste aanleiding om de positie te sluiten, zou zijn als de S&P 500 door de rode steunzone heen breekt.

De Trade:

Actie: Long op de S&P 500 via de SPY, of via de BEST Turbo met stoploss op 2.400 punten. (Voor meer informatie, klik hier) / ISIN: DE000CE6DCZ5 )

Koersdoel: 3 tot 5% stijging voor eind 2017
Stoploss: Onder de 2.540 punten.

Op deze post is onze disclaimer van toepassing. 

Reacties