weekend Psycholoog Dr. Laurie Helgoe schrijft in zijn boek “Introvert Power: Why Your Inner Life Is Your Hidden Strength,” dat een introvert zijn geen slechte eigenschap is. Wanneer men op de juiste manier omgaat met introverte mensen, kunnen deze zelfs uitgroeien tot succesvolle en rijke mensen. Kijk maar naar Bill Gates. Het boek is in de eerste plaats bedoeld om introverte mensen te helpen, om met hun introverte persoonlijkheid succes te oogsten. Een introverte persoonlijkheid haalt zijn energie uit zichzelf en niet van externe factoren. Introvert staat algemeen bekend als iemand die verlegen is, maar dat moet niet altijd het geval zijn. Er zijn ook introverte persoonlijkheden die comfortabel voor een groep mensen kunnen spreken. Het grote verschil is dat introverte personen tijd nodig hebben voor zichzelf na een zware dag of een bepaalde moeilijke periode om de batterijen terug op te laden.

Introverte mensen denken meer na

De meer subtiele eigenschappen en unieke karaktertrekken maakt dat introverte mensen zeer geschikt zijn om een grote welvaart op te bouwen op lange termijn. Introverten nemen meer tijd om na te denken en een idee te vormen wat ze willen doen, ze nemen gedisciplineerd maar goed doordachte beslissingen. Financieel is dit belangrijk omdat het niet belangrijk is hoeveel je verdient, maar wel hoeveel je op het einde van de maand over houdt. Introverte mensen nemen meer begeleide beslissingen omdat ze zich laten drijven door de gevolgen en minder door de opbrengst. Ze kunnen de ‘winst’ langer uitstellen in plaats van korte termijn bevrediging.

Introverte beleggers presteren beter

Als belegger heb je als introvert al een streep voor op de rest. Financiële beslissingen worden dan gebaseerd op: slechte beslissingen vermijden,  negatieve gevolgen en gemiste opportuniteiten terwijl bij extroverte mensen de beslissing vooral genomen wordt op basis van onmiddellijke winst en sterke positieve gevoelens. Ook op de werkvloer hebben introverte mensen meer slaagkansen dan extroverte mensen waardoor ze meer geld kunnen verdienen. Als introvert is men veel meer bezig met zijn job, wil men zo goed mogelijk presteren en probeert men op creatieve manieren oplossingen te vinden. Ze zijn misschien niet de meest sociale collega’s, maar ze doen wel wat er moet gebeuren. Als introvert heb je meer mogelijkheden om je unieke capaciteiten en talenten te gebruiken om je succes en rijkdom te bereiken. Volgens onderzoekers is dit het tijdperk van de introverte leiders.