vrouwen top

In de meeste Westerse landen hebben we te maken met de situatie dat de rechten van de vrouw gelijk zijn aan die van de man. In het bedrijfsleven gaat dit echter nog niet altijd op. Zo zijn er verschillende voorbeelden die aantonen dat een vrouw in dezelfde positie bijvoorbeeld minder goed betaald wordt dan een man.

Daarnaast is het voor vrouwen niet gemakkelijk om de top te bereiken. Bij het grootste gedeelte van de ondernemingen zijn het vooral de mannen die hoge ogen weten te gooien. Morgan Stanley is van mening dat het voor beleggers van groot belang is om te investeren in beursgenoteerde bedrijven waarbij er sprake is van een mix tussen mannen en vrouwen.

Vrouwen aan de top zorgen voor een beter rendement

vrouwen aan de top

Het onderzoek van Morgan Stanley wijst uit dat bedrijven met een diversiteit aan geslacht sinds het jaar 2011 een ‘outperformance’ hebben neergezet ten opzichte van haar tegenhangers. Daarnaast wijst het onderzoek van de Amerikaanse zakenbank uit dat de ondernemingen waar voornamelijk mannen aan de top zitten, veel gevoeliger zijn voor de nodige ‘schokbewegingen’.

Het is dus duidelijk dat ook beleggers goed moeten kijken naar de positie van de vrouw in het bedrijfsleven. Het onderzoek van Morgan Stanley bewijst dat het van belang is om te investeren in bedrijven die een goede mix hebben tussen mannen en vrouwen.