In tijden van wereldwijde kapitaalverschuivingen zijn veel beleggers op zoek naar een crisisbestendige vorm van beleggen. Degenen die wat meer risicomijdend zijn op de aandelenmarkt vinden momenteel veel interessante investeringsmogelijkheden in de iGaming-sector, die we in het volgende artikel nader willen bekijken.

Op 777 kan het net zo riskant zijn als op de beursvloer. Natuurlijk mag gokken niet vergeleken worden met een investering in de iGaming-sector. Slimme aandeelhouders draaien niet aan het rad van fortuin, maar informeren zich vooraf intensief over de mogelijkheden, kansen en risico’s.

Online kansspelen bieden een goede gelegenheid om even uit te schakelen en je hoofd leeg te maken van de constante ups en downs van de aandelenmarkt. Als je wat geld wint met een rondje roulette of poker, kun je dat winstgevend gebruiken op de aandelenmarkt. Net als op de aandelenmarkt zijn er echter geen garanties om te winnen in online casino’s, ook al zijn de winkansen verbazingwekkend realistisch.

Flutter Entertainment aandelen doen het goed in Q2 2023

Dit beursgenoteerde bedrijf met een huidige marktkapitalisatie van ongeveer 31 miljard euro. Als je de grafieken van de aandelen met ISIN IE00BWT6H894 en WKN A14RX5 eens in een vijfjarige trend bekijkt, valt meteen op dat deze aandelen zich kort na het uitbreken van het Oekraïneconflict snel herstelden op de markt. Sindsdien is er een aanhoudende opwaartse trend waarneembaar, wat aandeelhouders natuurlijk bijzonder gelukkig zou moeten maken.

Flutter Entertainment overschreed in maart 2023 voor het eerst weer zijn instapkoers van 74,16 euro per aandeel. Maar er waren ook veel hoogtepunten in de aandelenkoers in voorgaande jaren. Het is niet aan te raden om een blok aandelen te kopen tijdens een opwaartse trend; het is eerder de moeite waard om aandelen te kopen wanneer de koersen op een laag niveau staan. Op dit moment kan er daarom slechts in beperkte mate een koopadvies voor de aandelen Flutter Entertainment worden gegeven. Aandeelhouders kunnen hun effecten echter blijven houden om te profiteren van verdere highs van dit populaire gokaandeel.

Evolution Gaming Group – WKN: A2PK19 / ISIN: SE0012673267

Evolution Gaming Group is een zeer interessant bedrijf uit Zweden voor beleggers. De aandelen zijn sinds 2015 verkrijgbaar op verschillende beurzen, waarbij handelen op de Nederlandse beurs vooral voor Nederlanders de moeite waard is. Bij het kopen van aandelen in het buitenland moet men zich ook aan de openingstijden van de beurs houden en een extra vergoeding betalen voor elke aan- of verkoop buiten deze openingstijden.

Het aandeel Evolution Gaming Group heeft zijn oorspronkelijke koers van 137,64 euro nooit kunnen bereiken. Ook bij deze zekerheid is duidelijk merkbaar hoe de wereldwijde gespannen situatie de aandelenportefeuille kan beïnvloeden. Wie echter tot september 2022 de moed erin hield en deze effecten aanhield, kan nu genieten van een behoorlijke waardestijging.

Op het moment van publicatie van dit artikel staat de aandelenkoers op ongeveer 120 euro en de totale marktkapitalisatie van het Scandinavische gokbedrijf bedraagt momenteel ongeveer 290 miljard euro. Vanwege de gunstige grafieken kan er geen onvoorwaardelijke koopaanbeveling worden gegeven, bestaande aandelen kunnen beter worden vastgehouden dan verkocht.

GAN Limited Aandelen op naam – WKN: A2P39F/ ISIN: BMG3728V1090

Dit iGaming-bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amerika, Californië en is sinds 1999 actief op de markt. Met een marktkapitalisatie van ongeveer €75 miljoen is het een minder bekend gamingbedrijf, maar dit kan op dit moment een interessante investering betekenen voor aandeelhouders. Het Amerikaanse iGaming-bedrijf ging pas in juli 2020 naar de beurs en beleefde slechts vijf maanden later een absoluut hoogtepunt ten opzichte van zijn instapkoers.

Er kon geen dividend worden bevestigd op de jaarlijkse algemene vergadering van 2020, maar de beurskoersen voor het aandeel GAN zijn momenteel extreem goed voor een instap in het spannende gebied van gokaandelen. Op dit moment is de aandelenkoers gedaald tot een minimumwaarde van – 92 %, wat een uiterst interessante kans kan zijn voor geïnteresseerde beleggers. Het is echter onmogelijk om met absolute zekerheid te zeggen of de grafiek zal terugkeren naar het oorspronkelijke niveau. Aan de andere kant is de aankoopprijs van het aandeel laag, zodat men zeker een investering kan riskeren zonder grote financiële verliezen te hoeven vrezen.

MGM Resorts International – WKN: 880883 / ISIN: US5529531015

Dit Amerikaanse iGaming-bedrijf exploiteert niet alleen bijna 30 resorts in eigen land, maar beheert ook verschillende resorts aan de Las Vegas Strip die erg populair zijn bij toeristen, waaronder het wereldberoemde Mirage. Andere activiteiten van het beursgenoteerde bedrijf zijn eten en drinken, horecadiensten, entertainment en ticketing. Op de NYSE, oftewel de New York Stock Exchange, is MGM Resorts International sinds 2016 gedateerd, de instapprijs voor het aandeel lag ver onder het huidige koersniveau.

Wat vooral interessant is voor beleggers, is dat er zowel een rendement als een dividenduitkering is voor dit aandeel, ook al zijn deze op dit moment vrij laag. De aandelenkoers staat momenteel op een niveau van meer dan 90 procent van de instapkoers zeven jaar geleden, maar er zijn altijd kleine dips. Deze vormen een ideale kans voor nieuwe aandeelhouders om in te stappen in het Amerikaanse entertainmentbedrijf op de beurs en flink te profiteren van de activiteiten van internationale gokkers.

Er kan altijd een koopadvies worden afgegeven als de aandelenkoers omlaag is gegaan. In het geval van aandelen van MGM Resorts International kan dit elk uur gebeuren, dus het is altijd de moeite waard om regelmatig de actuele beursgrafieken te bestuderen. Beleggers hebben meer kans om dit lucratieve aandeel te houden, maar afhankelijk van de timing van de instap op dit moment, zouden ze het heel goed met een royale winst kunnen verkopen.s

Diversifieer de portefeuille met fondsen of betaal maandelijks in een ETF

Deze fondsen zijn op dit moment bijzonder interessant voor beleggers. Vanwege de aanhoudende onrust in Oekraïne kan het iedere belegger alleen maar nadrukkelijk worden aangeraden om naast het beleggen in individuele aandelen uit de iGamingindustrie te zorgen voor een brede spreiding van de portefeuille met fondsen. Deze zijn ook beschikbaar als maandelijks spaarplan, waarbij niet altijd hetzelfde maandbedrag in een ETF belegd hoeft te worden. Integendeel, deze vorm van waardebeleggen is uiterst flexibel en kan schaalbaar worden aangepast aan de behoeften van de aandeelhouders.

Dit betekent: in maanden dat er een bonus van de baas is, kan men een groter bedrag investeren om te sparen. Maar als je op vakantie gaat of grotere aankopen moet doen, kan het spaarbedrag voor de ETF gemakkelijk worden verlaagd. In tegenstelling tot andere beleggingsvormen, bieden ETF-spaarplannen ook de fantastische mogelijkheid om het volledige kapitaal van de exchange-traded funds onmiddellijk op te nemen zonder enig verlies.

Foto: Unsplash