(ABM FN-Dow Jones) De Iraanse minister van Olie denkt dat oliekartel OPEC vandaag wel degelijk tot een akkoord komt over een productieverlaging, maar voegde daaraan toe dat in zijn eigen land een onmiddellijke pas op de plaats van de productie niet op de agenda staat.

“Ik heb goede verwachtingen ten aanzien van de bijeenkomst”, aldus minister Bijan Zanganeh. Maar er is “geen discussie over bevriezing” op de korte termijn, merkte de bewindsman daar direct bij op.

OPEC vergadert in Wenen over een verlaging van de productie. Iran probeert echter onder een beperking uit te komen, totdat het gelukt is om het verlies aan marktaandeel door de Westerse sancties goed te maken.

OPEC zou Iran een deal hebben voorgelegd, waarin het slechts tot een pas op de plaats verplicht is, als het dagelijks 4 miljoen vaten per dag produceert.

Het oliekartel bereikte in september aan de zijlijn van het Internationaal Energie Forum in de Algerijnse hoofdstad Algiers een akkoord over het inperken van de olieproductie naar 32,5 miljoen tot 33,0 miljoen vaten per dag. Maar intussen steeg de productie van het kartel van 33,2 miljoen vaten per dag in augustus tot een recordaantal van ruim 33,8 miljoen vaten per dag in oktober.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones & Company Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.