(ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC zal later deze maand vermoedelijk een definitief akkoord bereiken om de olieproductie te verlagen. Dit zei de Iraanse minister van Olie dit weekend.

“Het is hoogstwaarschijnlijk dat de ministers van olie en energie van de OPEC-leden een akkoord zullen bereiken”, zei minister Bijan Zangeneh in Teheran volgens het Iraanse olienieuwsbureau Shana.

Door de productie te verlagen, zal de olieprijs stijgen. Volgens minister Zangeneh mikt het kartel op een olieprijs van 55 tot 60 dollar per vat, een niveau waarmee volgens de bewindsman zowel producenten als consumenten uit de voeten kunnen, zo tekende Shana op.

Een voorlopig akkoord over een verlaging  werd al in september bereikt, maar voor de details is het wachten op de vergadering van het kartel op 30 november in Wenen. Tussentijds was en is er veel onrust in de markt of het oliekartel wel daadwerkelijk tot een akkoord over een productieverlaging komt.

Een december-future op een vat West Texas Intermediate eindigde vrijdag op bijna 46 dollar, wat op weekbasis een stijging van meer dan vijf procent was.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>