Warren Buffett beleggen

Warren Buffett is zonder twijfel een van de meest succesvolle beleggers van de laatste decennia. Wat veel beleggers echter vergeten, is dat Buffett decennia lang aan zijn succesformule heeft gewerkt. Miljardair word je nu eenmaal niet van de ene op de andere dag. Dé belangrijkste factor achter het succes van Warren Buffett willen de meeste mensen dan ook niet horen.

Buffett begon zijn carrière op zijn 11e. Buffett had het grote voordeel dat hij veel kon leren over beleggen van zijn vader, die een beursmakelaar was. Maar tegenwoordig heb je het internet dat ook vol staat met informatie over beleggen.

Buffett had echter al snel begrepen dat hij geld moest verdienen zodat hij dat geld kon beleggen op de aandelenmarkt. Maar met beleggen alleen kom je er niet. Je moet ook weten waar je je geld in moet beleggen. En dat leerde Buffett door enorm veel te lezen. Buffett leest nu nog steeds gigantisch veel zodat hij weet wat en wanneer hij iets moet doen.

Ontvang hier een gratis exemplaar van ons e-boek over het leven van Warren Buffett

Dit is wat Buffett een meester belegger maakte

Warren Buffett heeft een onwaarschijnlijk grote drang naar kennis over de aandelenmarkt en de financiële wereld. Hij leert iedere dag nog bij, ook al is hij 86 jaar. Zo begon hij als ‘value’ belegger door ondergewaardeerde aandelen te kopen en te wachten tot het tij keerde.

Daarna evolueerde hij naar bedrijven met een competitief voordeel. Ondertussen kijkt Buffett vooral naar de cash cows op de aandelenmarkt. Hoe meer cash geld er binnen komt, hoe meer hij kan herbeleggen en hoe sneller zijn cash flow stijgt.

Het toont aan dat Buffett een succesvolle beleggingsmachine is geworden doordat hij enorm veel weet en leert. Buffett zegt zelf dat kennis werkt zoals samengestelde interest, volgens Einstein het 8e Wereldwonder. Hoe meer je weet hoe meer je oudere kennis rendeert.

Het succes van Buffett is uniek aan zijn persoonlijkheid. Maar ook jij kan een eigen persoonlijk succesverhaal schrijven op de aandelenmarkt. Ontdek in eerste instantie welke belegger jij bent. Lees en leer over jouw ideale beleggingsstrategie en laat je kennis werken zoals samengestelde interest.

Bron: D.G.I.