grootste goudmijnen

1 grafiek is er nodig om te zien wanneer je goudmijnaandelen moet kopen, 1 grafiek. Deze indicator is preciezer dan eender welke andere manier om naar goudmijnaandelen te kijken en iedereen kan hem volgen. Al 2 keer eerder deze eeuw gaf deze grafiek het perfecte moment aan om goudmijnen te kopen. Nu is het de 3e keer.

In 2003 signaleerde onderstaande grafiek een eerste koopsignaal. Daarna verdubbelde de goudprijs en verdrievoudigde de goudmijnaandelen. In 2008 was er opnieuw een koopsignaal. Opnieuw verdubbelde de goudprijs en gingen de goudmijnaandelen maal 3.

In januari van dit jaar sprong het signaal voor de 3e keer deze eeuw op groen. Ondertussen staat de goudprijs 20% hoger en de goudmijnaandelen 100%. Er is dus nog veel ruimte om verder te stijgen.

De grafiek die je in het oog moet houden, is de goud/zilver ratio. Iedere keer dat deze ratio boven 80 uitkomt, zoals begin dit jaar, keert de trend voor edelmetalen. In tijden dat de goud/zilver ratio daalt, stijgen goud en zilver meestal. En daar profiteren goudmijnen van met een hefboom.

Goud zilver ratio

Zijn goudmijnaandelen gevaarlijk?

Een bankier zal je vertellen dat beleggen in goudmijnaandelen te riskant is. Dat klopt … wanneer je niet weet wat je doet … en wanneer je niet naar de juiste indicatoren kijkt. De goud/zilver ratio is een typische indicator die het begin van een nieuwe stierenmarkt inluidt.

Nieuwe stierenmarkten in goud en zilver kunnen furieus zijn. Er worden meer miljonairs gemaakt met goudmijnaandelen dan met biotech of technologieaandelen.

Na een scherpe trendommekeer in de eerste helft van 2016 is er nu een normale consolidatie aan de gang. De winsten worden genomen, beleggers komen op adem. Dit zorgt ervoor dat de goud/zilver ratio terug wat stijgt. Dat was in het verleden zo en dat is deze keer niet anders.

Goud zilver ratio 2

Maar dit biedt een gouden opportuniteit om je te positioneren voor de volgende furieuze rally. De goud/zilver ratio bevindt zich momenteel terug boven de 70. De vorige 2 keer dat het koopsignaal groen licht gaf, daalde de ratio de daaropvolgende jaren naar 30 à 45. Die rit kan je nu opnieuw meemaken.

Bron: Casey Research

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER