Bitcoin als belegging

Is Bitcoin nu een belegging of niet? De populaire cryptomunt heeft al de nodige volatiliteit achter de rug. Maar het wordt steeds duidelijker dat Bitcoin interessante opties biedt. In 2016 steeg de munt al meer dan 100% in waarde en ook 2017 is tot nu toe een sterk jaar, ondanks enkele tegenslagen. Beleggen in Bitcoin of niet beleggen in Bitcoin, that’s the question.

4 jaar geleden kwam Bitcoin voor de eerste keer in de spotlight. De vreemde cryptomunt uit de donkere hoeken van het internet werd van de ene op de andere dag een toevluchtsoord voor monetaire chaos. In plaats van criminelen kwam beleggers naar het platform. Het nieuwe digitale goud was geboren.

Op korte tijd steeg de munt meer dan 1.000%. Dat lokt uiteraard veel interesse, maar ook veel interesse van mensen die het niet zo goed voorhebben met anderen. Het ene schandaal volgde op het andere met de val van Mt. Gox als hoogtepunt. Op dat moment verliepen 70% van alle Botcoin-transacties via Mt. Gox.

De waarde van Bitcoin crashte en dit leek het einde van een leuk projectje.

Bitcoin sinds 1 1 2013

Maar deze keer is het écht anders

De crash van Bitcoin bleek een noodzakelijk kwaad. De zwakke en criminele handen werden uit het systeem geschud en Bitcoin vond een 2e adem. In alle stilte werkte de revolutionaire technologie aan een comeback.

Die comeback vertaalde zich vorig jaar in een forse prijsstijging, maar in feite is de opmars van Bitcoin nooit gestuit. Goldman Sachs investeerde al miljoenen in Bitcoin. Grote technologiebedrijven en banken omarmen de blockchain technologie omdat deze sneller en goedkoper is.

Bedrijven als Microsoft, Overstock, Time Inc., … aanvaarden voor sommige producten Bitcoin als betaalmiddel. Bitcoin heeft nog niet de status van de euro of de dollar, maar steeds meer bedrijven zien geen problemen meer om Bitcoins te aanvaarden als betaalmiddel.

De toekomst oogt interessant voor Bitcoin

Je kan nieuwe schandalen nooit uitsluiten, maar dat kan je met andere fiatmunten ook niet. Bitcoin is nog geen goud of nog geen alternatief op PayPal of Visa, maar het komt wel iedere dag een stap dichterbij.

Men kan aannemen dat de grootste schandalen rond Bitcoin achter de rug zijn waardoor de cryptomunt in de toekomst meer stabiel zal worden dan de laatste jaren. Die stabiliteit zal de adaptatie van Bitcoin alleen maar versnellen.

Je moet natuurlijk niet al je spaargeld in Bitcoin steken, maar de digitale munt heeft een lagere kans op falen en een hoger potentieel dan enkele jaren geleden. Zo kan een kleine belegging in Bitcoin een groot verschil uitmaken op je portefeuille als de huidige trend zich verder zet.

Bron: The Fool

Wie deze strategie volgde heeft vandaag 56% méér cryptomunten

Bij Slim Beleggen hebben we een speciale strategie ontwikkeld waarbij elke daling op de cryptomarkt niets meer is dan een super hefboom om enorm veel winst te boeken wanneer de prijzen terug stijgen.

LEES HIER MEER hoe je eenvoudig geld kan verdienen met cryptomunten