creditcard

De meeste mensen onder ons zullen in het bezit zijn van een creditcard. Door middel van deze kredietkaart kunnen er aankopen gedaan worden die pas later betaald hoeven te worden. Normaliter gebeurt dat één keer in het kwartaal en dat biedt de consument uiteraard veel gemakken. Zeker wanneer u even krap bij kas zit kan deze kaart uitkomst bieden.

Er zijn echter ook genoeg mensen die beschermd moeten worden tegen de gevaren die deze creditcard met zich meebrengt. Op het moment dat de betaling immers niet (op tijd) voldaan kan worden, worden er vaak relatief hoge rentelasten in rekening gebracht. Ook heel wat Amerikaanse consumenten lijken verblind te zijn voor de bedreigingen van deze kredietkaart.

De creditcardschulden stijgen naar angstaanjagende hoogtes

credit-card-schulden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Wallet Hub, is te zien dat op dit moment de creditcardschulden onder de Amerikaanse huishoudens een zelfde niveau bereikt als voor het uitbreken van de financiële crisis. We weten allemaal nog wel dat juist de toegenomen schulden het probleem vormden van het uitbreken van de kredietcrisis.

Voor de mensen die beschikken over voldoende liquide middelen, biedt de creditcard veel gemakken. Maar, het verleden leert ons dat de minder welvarende mensen beschermd moeten worden tegen de bedreigingen die deze kredietkaart met zich meebrengt. Stijgende schulden betekenen immers ook stijgende rentelasten. En juist deze lasten vormen het grote gevaar voor continuïteit.