wall street

De beleggers lijken wel bezeten te zijn van de puntengrens van 20.000 punten. De Dow Jones index beweegt al dagenlang rond deze grens en de toespraak van Janet Yellen leek even roet in het eten te gaan gooien. Maar, ondanks de harde woorden van Yellen wisten de aandelenmarkten snel weer op te krabbelen.

Volgens analist J.C. Parets van All Star Charts moeten de beleggers proberen om wat minder belang te hechten aan de grens van 20.000 punten. Om zijn mening bij te staan maakt hij gebruik van een grafiek van de Nasdaq Composite die hij onlangs deelde.

Beleggers hoeven niet te rekenen op een magisch moment

nasdaq-5000

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is te zien dat de Nasdaq Composite in het jaar 2015 een historische mijlpaal wist neer te zetten door de grens van 5.000 punten te doorbreken. Destijds werd deze doorbraak ook groot vermeld in de media.

Maar, als we goed naar de grafiek kijken kunnen we zien dat deze grens niet van heel groot belang is geweest. De Nasdaq Composite kwam immers ook vrij snel weer onder deze puntengrens te liggen en daaruit blijkt dat ook destijds deze ‘oude weerstand’ niet kon fungeren als ‘nieuwe steun’.

Uiteraard is het een historische gebeurtenis als de Dow Jones index voor het eerst in de geschiedenis boven de 20.000 punten weet te komen, maar dat betekent niet dat het onheil verdwenen is.