Donald Trump is wellicht nu al de meest besproken Amerikaanse president uit de complete geschiedenis. De kersverse president heeft al genoeg kritiek over zich heen gehad. Deze week werd zelfs duidelijk dat Trump waardevolle informatie heeft uitgelekt aan de Russen. Een opmerkelijke move mogen we wel zeggen.

Door alle schandalen komt Trump op dit moment slechts beperkt toe aan zijn beloofde verkiezingsplannen. Daarnaast stuit Trump vaak op heel wat weerstand in het Congres. Ook de beloofde belastinghervorming lijkt op de lange baan geschoven te zijn.

Trump zal met blijdschap naar dit cijfer kijken

Wat dat betreft kan Trump wel een duw in de rug gebruiken. Deze duw kwam er afgelopen dinsdag toen bekend werd dat de Amerikaanse industriële productie in de maand april aan het hoogste tempo wist te groeien in meer dan 3 jaar tijd.

trump-duw-in-de-rug

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat de Amerikaanse industriële productie al 3 maanden op rij te maken heeft met een groei. De uiteindelijke groei kwam in april uit op 1%. En dat was twee keer zo hoog dan de verwachtingen van de analisten. Helaas lijkt dit voor Trump slechts een pleister op de zere wond te zijn.