Onderstaande video werd op YouTube al meer dan 1,2 miljoen keer bekeken. Het legt een groot verschil bloot tussen rijke mensen en de rest. Het legt ook uit hoe rijke mensen anders tegen geld aankijken dan de rest. En door juist door die andere visie, worden ze rijker.

Om te beginnen moet je begrijpen dat er 2 kanten zijn aan de balans van het geld: Bezittingen en Schulden. Maar hoe je deze 2 kanten interpreteert, kan een immens verschil maken in jouw rijkdom.

Neem nu het voorbeeld van een huis. Veel mensen die een huis kopen met een hypothecaire lening, zien hun huis als een bezitting. Rijke mensen zien dit als een schuld. Het kost namelijk geld om erin te wonen. Een huis dat geld opbrengt, in de vorm van huurinkomsten, dat is een bezitting.

Het grote verschil tussen rijke mensen en de rest is wat ze doen met hun geld.

Rijke mensen moeten niet per se veel meer verdienen, ze gebruiken hun geld gewoon anders.

Zo worden rijke mensen rijker en arme mensen armer

Arme(re) mensen kopen bijvoorbeeld spullen met het geld dat ze verdienen. Ze geven geld uit aan dingen die geld kosten en niets opbrengen, zoals een lening. En wanneer ze sparen, sparen ze om iets ‘groots’ te kopen. Arme(re) mensen geven nooit geld uit aan iets dat geld opbrengt.

Rijke mensen kopen daarentegen bezittingen die geld opbrengen. Met dat geld kunnen ze weer meer bezittingen kopen die geld opbrengen. En zo gaat de cyclus steeds sneller werken. Eenmaal de geldmachine goed draait, kunnen ze alle spullen kopen die ze maar willen, terwijl hun bezittingen geld blijven opbrengen. Dat is de echte kracht van rijkdom creëren.

Bezittingen kopen die geld opbrengen zijn onder andere:

Deze video is absoluut de moeite om van het begin tot het einde volledig te bekijken. Je zal veel anders naar geld kijken. Je zal het geheime recept van rijkdom kunnen serveren over jouw persoonlijke financiële situatie.