Wolf of Wall Street Sinds 1/6/2016 draait Money Monster in de bioscoop. Een leuk moment om eens op zoek te gaan naar de beste film ooit over geld en de beurs. Hollywood smult van films zoals ‘The Big Short’ of ‘The Wolf of Wall Street’. Maar wat is jouw favoriete film over geld en de beurs? Money Monster is een thriller met Gerorge Clooney in de hoofdrol. Televisiepersoonlijkheid en financieel adviseur Lee Gates (George Clooney) geeft beursadvies in zijn televisieshow “Money Monster”. Op een dag wordt hij en zijn team gegijzeld door een ontevreden kijker, Kyle Budwell, die al zijn geld verloor nadat hij een van de adviezen van Gates opgevolgd had. Budwell dreigt hem te vermoorden indien Gates er niet in slaagt een aandeel met 24,5% te doen stijgen voor het sluiten van de beurs. (Wiki) Dit zijn de kandidaten op onze lijst van beste film ooit over geld en de beurs. Onderaan kan jij stemmen voor jouw favoriete film.

The Big Short

The Big Short The Big Short uit 2015 legt bijzonder goed uit hoe de vastgoedbubbel is ontstaan die de aanleiding was tot de grote financiële crisis van 2008 – 2009. Deze film is zowel grappig als entertainend. Regisseur is Adam McKay.

Margin Call

Margin Call Margin Call uit 2011 is volgens criticasters een van de beste films ooit over geld en de beurs. Het gaat over een investeringsfirma, die niet bij naam wordt genoemd maar wel veel gelijkenissen treft met Lehman Brothers, vlak voor de financiële crisis uitbreekt in 2008. Ronkende namen als Kevin Spacey, Jeremy Irons en Demi Moore verkopen zonder verpinken lucht alsof het echte beleggingen zijn.

Moneyball

Moneyball Moneyball uit 2011 gaat over de Major Baseball League waar de Oakland Athletics de competitie op hun kop zetten door middel van data analyse om spelers te selecteren. Het geeft op een onrechtstreekse manier geweldige lessen over beleggen in waarde aandelen, efficiëntie op de werkvloer en simpelweg het meeste uit je geld halen.

Trading Places (1983)

Trading Places Een manipulatieve straatartiest (Eddie Murphy) en een misnoegde trader (Dan Aykroyd) vormen samen een team. Ze nemen wraak op een gulzige beleggingsfirma door miljoenen te verdienen. De twee spelers zijn zo grappig en aangenaam dat niemand door heeft dat ze frauderen en een handel met voorkennis opzetten.

Wall Street

Slim Beleggen met Gordan Gekko Deze film uit 1987 gaat over de ‘greed’-cultuur op Wall Street begin jaren ’80. Michael Douglas speelt een geweldige Gordon Gekko. Deze film heeft een enorme invloed gehad op de manier waarop vele mensen (nu nog steeds) naar Wall Street kijken.

The Wolf of Wall Street

Wolf of Wall Street The Wolf of Wall Street uit 2013 gaat nog verder dan Wall Street, dwerg gooien, naakt, vloeken, cocaïne en nog veel meer vliegt over het scherm. Het zet je alvast aan het denken wie je geld beheert.  

Wat is jouw favoriete film over geld en de beurs?

The Big Short
Margin Call
Moneyball
Trading Places
Wall Street
The Wolf of Wall Street
Money Monster

quiz generator