olieprijs_goldman

Zakenbank Goldman Sachs wist de beleggers vorige week dinsdag te trakteren op minder goede kwartaalcijfers dan verwacht. Ondanks het feit dat de nettowinst wist te stijgen met 80% naar 2,6 miljard dollar, viel deze winst uiteindelijk toch tegen. En dat wist te zorgen voor een flinke koersval.

Vorige week dinsdag sloot het aandeel Goldman Sachs uiteindelijk 5% lager de dag af dan de slotstand van de dag daarvoor. En deze daling was als reactie op de tegenvallende kwartaalcijfers. De analisten hadden immers gerekend op een winst per aandeel van $5,34 terwijl het uiteindelijke winstcijfer uitkwam op $5,15.

Houdt Goldman Sachs de stijgende trend intact?

goldman-sachs-test

De daling van vorige week heeft ook heel wat schade aangericht op de grafiek van Goldman Sachs. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Dana Lyons, te zien dat Goldman Sachs het afgelopen jaar nog wist uit te breken boven het dalende trendkanaal die sinds het jaar 2007 actief was.

Op dit moment is het aandeel van de zakenbank echter teruggekeerd bij de oude weerstandslijn. Als Goldman Sachs de stijgende trend dus intact wil houden, dan zal deze oude weerstandslijn nu getest moeten worden als nieuwe steun. Het beloven dus spannende weken voor Goldman Sachs te gaan worden.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger