china usa

De meeste mensen onder ons zullen wel weten dat de Amerikaanse economie de grootste is van de hele wereld. Toch heeft de Chinese economie de afgelopen jaren een ware inhaalslag ingezet. Op dit moment staat de economie van China op een mooie tweede plaats en er zijn genoeg economen te vinden die denken dat China binnen afzienbare tijd Amerika van de troon zal stoten.

gallup-onderzoek

Gallup heeft dit jaar een onderzoek uitgevoerd onder diverse mensen om te meten welk land zij zien als leidende economische macht. Zoals op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Gallup, is te zien, ziet het merendeel van de ondervraagden niet Amerika, maar China als de leidende economische grootmacht.

China wordt gezien als de leidende economische macht van de wereld

Verrassend genoeg heeft Amerika het stokje aan China moeten doorgeven op het moment dat het land getroffen werd door een van de grootste crisissen uit de geschiedenis. Vanaf dat moment heeft de Amerikaanse economie gezichtsverlies opgelopen en tot op de dag van vandaag schatten de meeste mensen China hoger in dan Amerika.

Ondanks dat de cijfers uitwijzen dat de Amerikaanse economie nog steeds groter is dan die van China, gaan steeds meer mensen voornamelijk op hun gevoel af. En dat maakt duidelijk dat de financiële crisis niet in de koude kleren is gaan zitten.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER