facebook

Het aandeel Facebook heeft de afgelopen jaar heel wat beleggersharten weten te veroveren. In relatief korte tijd is Facebook uitgegroeid tot een enorm populaire plek voor bedrijven en burgers. De beleggers zijn met name erg enthousiast over het feit dat Facebook goed weet te profiteren van belangstelling die er vanuit de bedrijven is om te adverteren op het platform.

Toch is dit enthousiasme de afgelopen weken iets afgenomen. Het aandeel heeft op Wall Street wat waarde moeten inleveren en steeds meer beleggers vragen zich af of dit het moment is om het aandeel Facebook links te laten liggen. De mannen van All Star Charts, waar de onderstaande grafieken van afkomstig zijn, zetten de technische plaatjes voor u op een rijtje.

De grafieken van Facebook zien er niet hoopgevend uit

facebook-1

Op de eerste grafiek is te zien dat Facebook het een stuk minder goed heeft weten te doen dan de algehele internet index (FDN). De afgelopen jaren was Facebook met name de uitblinker binnen deze index, maar die tijd is inmiddels voorbij.

facebook-2

Op de tweede grafiek is daarnaast te zien dat Facebook het tegenover de technologiesector ook moet laten afweten.

facebook-3

Op de laatste grafiek, de grafiek van het aandeel zelf, is misschien wel het grootste gevaar te zien. De mannen van All Star Charts laten namelijk door middel van deze grafiek weten dat de stijgende trend, die sinds het jaar 2013 actief was, ten einde is gekomen. De steunlijn is neerwaarts doorbroken en normaliter voorspelt dat weinig goeds.