zilver goedkoop

Afgelopen woensdag heeft de Amerikaanse centrale bank besloten om een nieuwe rentestap van 0,25% door te voeren. Op de markten werd deze beslissing goed ontvangen. Met name in de goudmarkt was er sprake van een ‘feestje’.

De goudprijs wist woensdag al flink in waarde te stijgen, maar ook de laatste twee handelsdagen wist het gele edelmetaal goede zaken te doen. Ook het ‘kleine broertje’ van goud, zilver, wist te profiteren van het rentebesluit van de Fed.

Zilver kan profiteren van de zwakke dollar

Deze stijging was met name te danken aan de woorden van Janet Yellen. Yellen liet weten dat de Fed het toelaat als de inflatie tijdelijk door de grens van 2% procent weet door te breken. Daarnaast liet zij weten dat de Fed voorzichtig zal zijn met het opnieuw optrekken van de rentestand. En hiermee kreeg de dollar een flinke dreun te verduren en een zwakkere dollar is normaliter goed voor de goud- en zilvermarkt.

zilver-moment

Volgens Gregor Gregersen, van Silver Bullion Pte, is dit het moment om zilver te verkiezen boven goud. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de ‘Gold-Silver Ratio’ is gestegen richting een stand van boven de 70. En gezien het verleden hebben we zelden te maken met een dergelijke hoge notering. Volgens Gregersen is zilver ten opzichte van de dollar en goud zwaar ondergewaardeerd.

Eenvoudig en goedkoop fysiek zilver kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop zilver BTW vrij, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de ZILVER SALE waarin geregeld zilver baren tegen spotprijs worden aangeboden!