Goudmijnaandelen goedkoop of niet

Net als de analisten van het Goud en Zilver Rapport van Slim Beleggen is Doug Casey een man die al het een en ander heeft gezien en meegemaakt op de goud- en zilvermarkt. Op een vraag of het nu verstandig is om nog te beleggen in goud- en zilvermijnaandelen, antwoorde hij met een verhaal zoals onze analisten er ook verschillende kunnen vertellen.

In het geval va Doug Casey gaat het over Fortuna Silver Mines. Begin januari 2006 gaf Casey een koopaanbeveling voor de zilvermijn aan CAD 1,15. Dit was nadat de zilvermijn 500% was gestegen. Je zou je dus kunnen afvragen of het nog de moeite was om te beleggen in een aandeel dat al zo’n sterke stijging achter de rug had.

2 maanden later, in maart 2006, nam Doug Casey winst op Fortuna Silver Mines aan CAD 2,38 of een stijging van 100%. Na de dip in 2008 steeg Fortuna in 2011 door naar net geen CAD 7,00. Momenteel staat het aandeel op net geen CAD 9,00 nadat het vorig jaar piekte in de buurt van CAD 13,00.

Fortuna Silver

Was het in 2006 te laat om nog op de kar van goud- en zilvermijnaandelen te springen, zelfs nadat veel aandelen, zoals Fortuna Silver Mines, al honderden procenten gestegen waren? Het antwoord is duidelijk: NEE!

(Test HIER je kennis over goud en zilver)

Goudmijnaandelen zijn nog steeds goedkoop gewaardeerd

Het is niet eenvoudig om aandelen te kopen die al honderden procenten gestegen zijn. Maar dat heeft dan meer te maken met de gigantische onderwaardering van de sector dan met het potentieel van de toekomst.

Goud en zilver hebben nog steeds een enorm opwaarts potentieel en de dubbele bodem met eind 2015 lijkt definitief gezet. Daarbij komt dat goudmijnaandelen nog steeds bijzonder goedkoop zijn ten opzichte van de goudprijs.

Goudmijnaandelen vs goud

  • Op de grafiek kan je zien dat de goudmijnaandelen momenteel even goedkoop zijn als ten tijde van de technologiebubbel eind vorig eeuw. (Paarse lijn)
  • Je kan ook zien dat ze nog steeds goedkoper zijn dan het dieptepunt van de enorme crash tijdens de financiële crisis. (Blauwe lijn)
  • Ten slotte kan je ook zien dat goudmijnaandelen vandaag veel goedkoper zijn dan het historische gemiddelde. (Gele lijn)

Goudmijnaandelen moeten nog eens verdubbelen om duur te worden … zonder een stijging van de goudprijs. Is het dan te laat om nu nog goudmijnaandelen te kopen? Het antwoord is even duidelijk als in 2006: NEE!

Bron: Casey Research

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER