twitter

Het gaat al maanden niet goed met Twitter en het bedrijf lijkt haastig op zoek te zijn naar een eventuele koper voor het internetbedrijf. Toch zijn er een aantal zaken die er voor weten te zorgen dat Twitter niet bepaald interessant is om tegen een hoge prijs in te lijsten.

Het internetbedrijf heeft met name last van het in standhouden van haar maandelijkse actieve gebruikers. Aan het begin van 2015 was Twitter nog behoorlijk populair, maar in de afgelopen 18 maanden is daar een complete verandering in gekomen. En dat is dodelijk voor Twitter, want het bedrijf is afhankelijk van de advertentie-inkomsten.

Twitter verliest actieve gebruikers

twitter-probleem

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Citigroup, is te zien dat het aantal maandelijkse actieve gebruikers van Twitter de afgelopen maanden flink is gedaald. Daarnaast heeft dit ook grote invloed gehad op de advertentie-inkomsten per actieve gebruiker.

Deze negatieve trend weet er voor te zorgen dat het internetbedrijf niet bepaald aantrekkelijk in de etalage komt te staan. Het is dus ook nog maar de vraag of er een bedrijf te vinden is die de hoofdprijs wil betalen voor een bedrijf dat moeite heeft om haar gebruikers te behouden.