Gewone man miljonair worden

Op onze Facebookpagina krijgen we al eens de vraag hoe je snel rijk kan worden met een gemiddeld inkomen. Om heel eerlijk te zijn: er zijn weinig tot geen opties om snel miljonair te worden. Miljonair worden is een proces. Gelukkig zijn er handige middeltjes om dit proces te versnellen.

Naast een eigen bedrijf denken veel mensen dat de lotto winnen de enige manier is om rijk te worden. Maar de lotto betaalt gemiddeld €0,60 uit per €1 die je investeert. Dit is dus een slechte manier om rijk te worden. Wat je wel kan doen, is kijken hoe de beste beleggers ter wereld te werk gaan. Heb je (nog) niet voldoende geld om te beleggen, neem een kijkje in onze handleiding.

Warren Buffett en Seth Klarman, 2 van ’s werelds beste beleggers, halen een rendement van 20% per jaar. Als gewone belegger is dit zo goed als onmogelijk, maar je kan wel veel tips halen uit hun manier van werken.

Buffett kijkt altijd naar 4 belangrijke factoren om aandelen te kopen:

  • Lange termijn verwachtingen
  • Het management
  • Competitief voordeel
  • Ondergewaardeerde prijs

Warren Buffett koopt dus ondergewaardeerde Groei Dividend aandelen. Dit zijn aandelen met een bovengemiddeld dividendrendement waarvan het dividend in de toekomst zal blijven stijgen. Wanneer deze strategie goed is voor Warren Buffett om de 3e rijkste persoon ter wereld te worden, kan hij op zijn minst ook dienen voor jou om miljonair te worden.

Met Groei Dividend aandelen ga je niet van de ene op de andere dag miljonair worden. Maar wie regelmatig ondergewaardeerde Groei Dividend aandelen koopt, zal na verloop van tijd een steeds grotere rijkdom opbouwen. Lange termijn en samengestelde interest maakte van Warren Buffett een miljardair en het kan van jou een miljonair maken.

€10.000 aan enkelvoudige interest (je gebruikt de interest om er iets mee te kopen in plaats van opnieuw te investeren) van 10% is na 10 jaar €20.000. Maar €10.000 aan 10% samengestelde interest, is na 10 jaar €25.937. Dit is een verschil van €5.937!

Verschil samengestelde interest

Hoe langer de tijdshorizon, hoe groter het verschil de samengestelde interest maakt. Met Groei Dividend aandelen vergroot je de kracht van samengestelde interest nog eens. Je herinvesteert je dividend niet alleen jaar na jaar, maar je dividend groeit ook nog eens jaar na jaar. Laat je niet misleiden door de relatief ‘lage’ dividendrendementen van Groei Dividend aandelen. Deze aandelen zijn de sterkste krachten in jou tocht naar rijkdom. Als het voor Warren Buffett werkt, werkt het ook voor jou.

Bron: ValueWalk