goud fysiek goud goudmijnaandelen

Financiële markten staan erom bekend om beleggers op het verkeerde been te zetten. Afgelopen zomer botste de goudprijs op een langetermijnweerstand op het moment dat het sentiment ontzettend positief was. Hét signaal voor een correctie. Nu staan we net voor het tegenovergesteld, tijd voor een heropleving?

Na de beste eerste 6 maanden in 30 jaar waren beleggers euforisch over goud op het moment dat er zich een technische weerstand aanbood. Een gezonde correctie was dus nodig om de goudprijs later opnieuw boven deze weerstand te duwen. Die correctie lijkt nu bijna ten einde.

Goud zit nog steeds in een nieuwe stierenmarkt en de redenen om goud te kopen worden alleen maar sterker, niet zwakker. De vooruitzichten van meer schulden en meer inflatie in de Verenigde Staten zijn positief voor goud op lange termijn, net als de gedachte dat de Federal Reserve en andere centrale banken nog steeds weinig manoeuvreerruimte hebben.

Goudprijs TA 5Y

De “Trump Triumph Trade” trok alle aandacht naar aandelen waarbij obligaties en goud het moesten ontgelden. Maar deze sell-off was net wat het gele edelmetaal nodig had. Goud ETFs zagen 3 opeenvolgende weken goud vertrekken uit de kluizen, de ideale omgeving om het sentiment te krijgen waar het nodig is: op de bodem, net als de goudprijs.

Is de USD echt wel zo sterk tegenover goud?

Een andere belangrijke parameter is de Amerikaanse dollar. Het sentiment rond de dollar is momenteel euforisch, zoals bij goud tijdens de zomermaanden. We weten wat er volgde bij goud, dit staat mogelijk dus ook de greenback te wachten.

De Amerikaanse dollar bevindt zich momenteel perfect op het 61,8% Fibonacci niveau van de piek in 2002. De laatste 3 jaar speelt er zich ook een gelijkaardig technisch patroon af als in het begin van deze eeuw. Dat patroon was toen de voorbode van een serieuze correctie bij de wereldreservemunt.

Jesse Felder TA USD

(klik om te vergroten)

Het 2e beste moment om goud te kopen

Technische gezien staat de Amerikaanse dollar voor een correctie, sentimentsgewijs ook. Een dalende dollar en een afkeer voor goud zou er dus voor kunnen zorgen dat goud op het punt staat opnieuw te gaan blinken.

Daarnaast moet je ook onthouden dat goud ook een belangrijk actief is tegenover falend monetair beleid. Stijgende rentevoeten en een mogelijke nieuwe Europese crisis zullen de mogelijkheden van de centrale banken opnieuw tot het uiterste testen.

Een heropleving van het gele edelmetaal zou de nieuwe opwaartse trend kunnen bevestigen. En dan is dit het op 1 na beste moment om goud te kopen. Het beste koopmoment van goud was begin dit jaar, het 2e beste dus … NU.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER