Tim Cook earlybird

Tim Cook (Apple), Indra Nooyi (Pepsi) en Sallie Krawcheck (Ellevest) staan op om 4 uur in de ochtend, Howard Schulz (Starbucks) is om 6 uur om zijn kantoor. Veel succesvolle mensen hebben een bijzonder vroege ochtendroutine. En daar hebben ze een heel goede reden voor.

Vroeg opstaan heeft alleen maar voordelen. Richard Branson staat iedere dag vroeg op zodat hij meer gedaan kan krijgen. Wie meer gedaan kan krijgen, kan meer uit het leven halen, aldus de Virgin CEO.

De ochtenduren zijn de meest productieve uren van de dag. Er is zo goed als geen afleiding waardoor al je aandacht naar je werk kan gaan.

Wanneer het stil en rustig is en niemand je aandacht vraagt, kan je veel efficiënter werken. Je kan belangrijk werk doen zonder gestoord te worden, zegt Josh Davis – auteur van “Two Awesome Hours”. Wakker worden voor de zon opgaat, elimineert afleiding zoals berichtjes, mail en sociale media.

Niemand verwacht dat je rond dat uur een mail beantwoordt of een telefoon opneemt. Niemand zal iets op Facebook zetten. Je zondert je af van interne en externe afleiding.

4 Tips om vroeg op te staan

Thomas C. Corley, de man die het privilege had om 5 jaar lang de superrijken te mogen bestuderen, zegt dat vroeg opstaan controle geeft over je leven. Het geeft je een vertrouwen dat je je leven in handen hebt, aldus Corley. In zijn studie naar het gedrag van de rijken vond hij dat de meesten 3 uur voor het begin van een andere zijn werkdag al opstaan.

Ondernemer Peter Shankman is nog zo’n vroege vogel. Hij gaat slapen in zijn joggingkleren en zet zijn loopschoenen naast zijn bed. Binnen de 10 seconden nadat zijn wekker gaat, heeft hij zijn loopschoenen aan. Niemand kruipt terug in bed met loopschoenen aan, aldus Shankman.

Een andere tip is je koffieapparaat programmeren op 4 uur in de ochtend. Ten slotte zegt Corley “Wanneer je geen ochtendmens bent en het moeilijk hebt om zo vroeg op te staan, zoek dan een partner-in-crime die met je meedoet.

Maar net als Tony Robbins zijn advies over beleggen is, is het advies om vroeg op te staan ‘Ermee beginnen’, besluit Corley.

Bron: CNBC