Wall Street Wall Street is woensdag met duidelijke winsten gesloten op meevallende kwartaalcijfers van J.P. Morgan Chase en een dubbelcijferige groei van de Chinese export. De breed samengestelde S&P 500 index sloot een procent hoger op 2.082,42 punten. De Dow Jones index steeg 1,1 procent naar 17.908,28 punten en de Nasdaq dikte 1,6 procent aan op 4.947,42 punten. Goldman Sachs, American Express en J.P. Morgan namen een substantieel deel van de winst van de index voor hun rekening. J.P. Morgan won ruim vier procent en Goldman Sachs bijna vier procent. Creditcardmaatschappij American Express werd meer dan twee procent duurder. Beleggers legden woensdag klaarblijkelijk de teleurstellende cijfers over de detailhandelsverkopen en groothandelsprijzen naast zich neer. Net als het bescheiden verlies voor de olieprijzen, die dinsdag nog op het hoogste niveau in 2016 sloten. De future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile index 1 procent lager, ofwel 0,41 dollar, op 41,76 dollar.

Olieprijzen bevinden zich nog steeds boven de 40 dollar per vat en beleggers hopen dat de vergadering in Doha zal resulteren in een beheersing van de productie, zei Kristina Hooper, beleggers strateeg bij Allianz Global Investors.

Grote olieproducenten, waaronder leden van de oliekartel OPEC, zullen zondag bijeenkomen om een bevriezing van de olieproductie te bespreken. Dat kan bijdragen de gehavende olieprijzen te stabiliseren. Hopper wees er verder op dat de goede exportdata uit China de belangrijkste aanjager waren voor de winsten op de aandelenmarkten. De Chinese export steeg in maart met 18,7 procent op jaarbasis. Hiermee nam de export voor het eerst in maanden toe. Dat dempte de vrees dat de op één na grootste economie van de wereld snel afkoelt. Vermogensbeheerder Stan Westerterp van JNVB benadrukte dat het optimisme momenteel nog broos is, maar als het Chinese exportcijfer de komende tijd wordt ondersteund door meer sterke data en daarmee de vrees voor de groeivertraging in China terugloopt, dan zorgt dit volgens de marktvorser voor een ” positieve onderstroom” op de aandelenmarkten. Stijgers en dalers Maris Ogg, voorzitter bij Tower Bridge Advisors, wees erop dat het bemoedigend is dat J.P. Morgan steeg op de beurs, ondanks dat de bank geen winstgroei rapporteerde. De koers van de bank steeg omdat de resultaten niet zo slecht waren als voorzien. Onderaan de streep resteerde voor J.P. Morgan een nettowinst van 5,5 miljard dollar, of 1,35 dollar per aandeel, tegen 5,9 miljard dollar, of 1,45 per aandeel dollar een jaar eerder. Door Thomson Reuters geraadpleegde analisten rekenden echter slechts op een nettowinst per aandeel van 1,26 dollar.

Dit cijferseizoen gaat een bijzonder belangrijke zijn, en de moeilijkheid ligt bij het gegeven dat de markt niet goedkoop is. Beleggers moeten voorbereid zijn aankopen te doen die in de nabije toekomst waarschijnlijk gaan teleurstellen, omdat markten waarschijnlijk veel zijwaarts gaan bewegen, zei Ogg.

GoPro was een andere opvallende stijger, met een koerswinst van circa 19 procent. De fabrikant van actiecamera’s haalde een designer van Apple in huis. De designer, Danny Coster, werkte voor Apple aan de iPhone en iPad en heeft meer dan vijfhonderd ontwerppatenten op zijn naam staan. Macro-economische data De macro-economische data uit de verenigde Staten stelden woensdag teleur. De detailhandelsverkopen waren verwacht te herstellen met hogere benzineprijzen, maar daalden daarentegen 0,3 procent. De groothandelsprijzen daalden 0,1 procent, wat het lage niveau aan inflatie weerspiegelt. Er was een toename van 0,3 procent voorzien. De euro handelde rond het slot van Wall Street op 1,1281. Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20-26 28 999 © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.