De groei van de wereldeconomie zit in de lift en steeds meer landen plukken hier de vruchten van. Ook in Japan, waar het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk is gegaan, is het herstel van de wereldeconomie goed zichtbaar. Met name wanneer we ons richten op de Japanse export.

Japan komt steeds meer bekend te staan als het land met haar grote vergrijzingsprobleem. Toch probeert de Japanse overheid er alles aan te doen om de groei van de economie op peil te houden. De afgelopen jaren is dat, net zoals in Europa, niet zonder slag of stoot gegaan. Toch ziet de toekomst er op dit moment een stukje rooskleuriger uit.

 Japan ziet export groeien

japan-1

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Japanse export de wind in de zeilen heeft. Al vijf maanden op rij weet de Japanse export te groeien ten opzichte van een jaar geleden. En deze groei is voor een groot deel te danken aan de belangrijkste handelspartner van Japan; namelijk China.

japan-2

Op de tweede grafiek is te zien dat de export naar China ten opzichte van een jaar geleden is gestegen met bijna 15%. Volgens de kenners is dit te danken aan het herstel van de Chinese economie. Als gevolg daarvan is de vraag naar producten vanuit Japan flink toegenomen.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER