japan

De Japanse beurs heeft net als de Amerikaanse indices een inhaalslag ingezet. Rond de zomer van 2016 werd er een stevige bodem neergezet en sinds dat moment is de Nikkei index flink in waarde gestegen. Maar, de Japanse beurs heeft nog steeds niet het niveau bereikt van het jaar 2015.

Volgens Japan-kenner Matt Maley, strateeg bij Miller Tabak, beschikt de Nikkei index nog over voldoende potentieel. Hij liet onlangs tegenover CNBC weten dat de Japanse beurs er technisch gezien ‘gezond’ uitziet.

Japanse beurs kan met 8% stijgen

nikkei-beweging

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van CNBC, is te zien dat de Japanse beurs vorig jaar een dubbele bodem wist te vormen rond de 15.000 punten. Volgens Maley was dit een van de sterkste bodems sinds tijden. Maar, onlangs draaide de Nikkei index weer zuidwaarts. De Moving Averages 50 wist deze correctie echter op te vangen en er werd een nieuwe hogere bodem gevormd.

Volgens Maley ziet de Japanse beurs er nog steeds technisch goed uit. Volgens de strateeg kan de Nikkei index de komende tijd verder noordwaarts bewegen richting de toppen van 2015. Vanaf de huidige koers betekent dat een potentieel van meer dan 8%.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER