Jared Leto won al verschillende awards als acteur, maar hij is ook een rockster en … een zeer succesvolle investeerder in technologiebedrijven. Al deze verschillende rollen maakt dat Leto een goede kijk heeft op wat kan uitgroeien tot succesvolle beleggingen. Maar zijn sleutel tot succes is bijzonder: ‘Je moet weten waar je prioriteiten liggen.’ Het succes achter multitasking is ‘nee’ kunnen zeggen, je moet ontzettend gefocust zijn en weten wat écht belangrijk is. Een technologie startup is als een beginnende rockband, het begint ergens in een garage en je moet heel goed worden in wat je doet en je niet laten afleiden door zaken die minder belangrijk zijn. Jared Leto, onder andere bekend van zijn rol als ‘The Joker’, investeerde al in een vroeg stadium in meer dan 50 technologiebedrijven. Zo investeerde hij al in Uber en Airbnb, maar ook in Nest dat in 2014 door Google werd overgenomen voor $3,2 miljard.

Jared Leto mist ook wel eens

Maar er waren ook bedrijven die door zijn vingers glipten. Zo was hij te laat om te investeren in Oculus, dat verkocht werd aan Facebook voor $2 miljard. Ook bij Instagram was hij te laat, enkele dagen voordat Instagram werd verkocht aan Facebook voor $1 miljard had hij nog een meeting met de oprichters die steeds rondkeken en lachten in plaats van onderhandelden. Jared Leto The Joker

Ashton Kutcher als investeerder

Jared Leto is niet de enige acteur die een succesvolle investeerder is in technologiebedrijven, ook Ashton Kutcher verdiende al meer met zijn investeringen dan met zijn acteur carrière. Kutcher is de man achter het succesvolle social media platform A+ dat meer dan 27 miljoen maandelijkse bezoekers trekt. Wanneer het digitale magazine Acorns (ook een investering van Kutcher) vroeg naar de beste investering die hij ooit maakte, was dit Kutcher’s verrassend antwoord: “Relaties – neem de tijd om mensen te leren kennen. Wat motiveert ze? Wat drijft ze? Wat zijn hun uitdagingen? De meeste investeerders zijn te veel bezig met cijfers en winst dat ze vergeten hun ervaringen te delen met bijzondere mensen.”