Ongeveer een halve dag heeft Amazon CEO Jeff Bezos kunnen genieten van zijn titel ‘Rijkste persoon ter wereld’. Bill Gates, oprichter van Microsoft, staat al onafgebroken aan de kop van deze lijst sinds mei 2013. Maar aan deze indrukwekkende prestatie lijkt stilaan een einde te komen. Jeff Bezos is ‘the coming man’. Al moet hij nog wat geduld hebben om de scepter definitief over te nemen.

Op donderdag steeg de beurskoers van Amazon op een gegeven moment tot $1083,31 per aandeel. Door deze stijging was Jeff Bezos volgens de Bloomberg Billionaires Index $92,3 miljard waard, net iets meer dan Bill Gates ($90,80 miljard). Maar op het einde van de handelsdag daalde Amazon tot $1.046 per aandeel waardoor Bezos zijn titel terug moest afgeven.

Jeff Bezos bezit 79,9 miljoen of 16,7% van de aandelen Amazon. Doordat het aandeel eerst 2,9% hoger stond, werd Bezos gisteren $2,4 miljard rijker. Maar doordat het aandeel 0,70% in het rood de dag afsloot, werd hij $655 miljoen armer waardoor toch Bill Gates bovenaan de lijst van rijkste persoon ter wereld blijft staan.

Het aandeel Amazon staat dit jaar echter al wel 40% hoger waardoor de CEO maar liefst $24,5 miljard rijker werd in 2017. In het begin van het jaar stond Bezos nog op de 4e plaats, achter Warren Buffett en de Spaanse Zara-miljardair Amancio Ortega.

Bronnen: Bloomberg + MarketWatch

Technologieaandelen breken uit! Dit wil je niet missen.

Het spektakel begint NU pas echt goed los te barsten in de technologiesector nu we na 16 jaar de all-time-high van de Nasdaq hebben overgeschreden. Vanaf nu mogen beleggers zich opmaken voor een nieuwe fase in de stierenmarkt. Deze fase was in het verleden steeds ENORM WINSTGEVEND voor beleggers in technologieaandelen.

LEES HIER indien u geen moment wilt missen van deze krachtige trend