War on goud Er wordt het laatste jaar veel geschreven over de war on cash. Overheden willen steeds meer evolueren naar een digitaal geldsysteem. Volgens Jim Rickards liggen hier kansen voor alerte mensen die om hun geld geven. Na de war on cash volgt onvermijdelijk de war on goud. Daarom dat je nu nog goud moet kopen. Officieel luidt de uitleg dat in een digitaal geldsysteem criminele transacties gemakkelijker op te volgen zijn. Maar overheden hebben dikwijls een verborgen agenda. In een digitaal geldsysteem kan men ook alles opvolgen wat jij doet met je geld. En het heeft ook nog andere voordelen: men kan niet meer vluchten naar cash geld zodat negatieve rentevoeten eindeloos kunnen doorgetrokken worden. Men kan zelfs digitale geldtransacties gaan belasten.

De war on cash is nu al bezig

Veel mensen ondervinden er niet direct hinder van, maar het is wel degelijk aan de gang. Wie bijvoorbeeld €50.000 op zijn bankrekening heeft staan, moet maar eens proberen €25.000 cash geld af te halen. Waarschijnlijk krijg je het bezoek van de bankmanager en duurt het enkele dagen. Een ander element in de war on cash is de eliminatie van het briefje van €500. Door het afschaffen van het hoogste nominale betaalmiddel wordt de berg cash onder de matras een pak hoger en onaangenamer.

Nu kan je nog gemakkelijk goud kopen

Goud daarentegen kan je nog vrij krijgen. Wie naar een gespecialiseerde goudhandelaar stapt kan zonder problemen een kilo goud kopen. ‘Dat is dan €40.000.’, zal men zeggen. Ook gouden munten kan je zonder problemen aanschaffen. (dat is iets goedkoper) Volgens Jim Rickards hebben de overheden dit nog niet door. Overheden proberen al tientallen jaren goud af te schilderen als een barbaars relikwie, iets nutteloos uit de vorige eeuw. Ze zijn niet meer alert op veranderingen op de goudmarkt. Maar met de war on cash en negatieve rentevoeten zullen de mensen steeds meer vluchten richting goud. Steeds meer mensen zullen goud verkiezen boven cash of digitaal geld. Op een gegeven moment zullen de overheden dan toch wakker schieten. En dan begint de war on goud zoals nu de war on cash woedt. Pas dan zal het steeds moeilijker worden om goud te kopen. Jim Rickards geeft dan ook als advies om NU nog goud te kopen voor de overheden wakker schieten.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER